snowsharks
snowsharks
Beeldbuis
29 juni 2014

Deze week op dvd en blu-ray

snowsharks NIEUW! | Volle bak deze week! Maar liefst vijf nieuwe en zeer verschillende genrereleases; serieuze en komische horror, twee films uit Azië en een van de pot gerukte creature feature.

Remakes en reboots van horrorfilms, het lijkt wel een besmettelijke ziekte. Naast Hollywood is ook Australië aangetast. Documentairemaker Mark Hartley (NOT QUITE HOLLYWOOD: THE WILD, UNTOLD STORY OF OZPLOITATION!) maakte een remake van PATRICK, een cultfilm uit 1978 van Richard Franklin (PSYCHO II) waarin het titelpersonage ondanks zijn comateuze toestand nog over zeer actieve hersenen én bovennatuurlijke gaven blijkt te beschikken. Goblin verzorgde destijds de soundtrack voor de Italiaanse versie van het origineel. Hartley wist voor zijn remake ook een Italiaanse componist te strikken; niemand minder dan Pino Donaggio (CARRIE, THE HOWLING), met wie ondergetekende in Schokkend Nieuws #102 nog een interview had.

Nog besmettelijker dan remakes en reboots zijn goedkope CGI-haaien. Je vindt ze tegenwoordig overal; te land (SAND SHARKS), ter zee (SHARK ATTACK, MEGALODON), in de lucht (SHARKNADO), in het moeras (SWAMP SHARKS) en nu ook in de sneeuw. In SNOW SHARKS (Splendid, 26 juni) veroorzaken toeristen tijdens een bikini-skiweekend een lawine waardoor een gigantische prehistorische haai ontwaakt die onmiddellijk zijn tanden in de bikini-skiërs zet. Serieus? Yep, maar hoe serieus de film zichzelf neemt, is nog onduidelijk en hopen we je binnenkort te kunnen vertellen. Dat regisseur Scott Wheeler eerder voor The Asylum films als JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH en TRANSMORPHERS: FALL OF MAN regisseerde, doet een flink korreltje zout vermoeden.

Wel serieus om te lachen is KILL ME NOW (Excesso, 26 juni), een komische horrorfilm geschreven door internetkomiek Michael Swain, die tevens één van de hoofdrollen voor zijn rekening nam. Tieners worden tijdens een feestje in een afgelegen huis in het bos belaagd door een zeer incompetente seriemoordenaar. Recensent Julius Koetsier beoordeelde de film met drie skulls. Zijn recensie lees je begin volgende week op onze website.

Julius recenseerde afgelopen week ook GUN WOMAN (Excesso, 26 juni), een Japanse actie-horror-thriller met in de hoofdrol voormalig pornoactrice Asami (BATTLE GIRLS VS. YAKUZA, ROBOGEISHA) als onvrijwillige huurmoordenaar. “Een masturbatiefantasie […]. Het onzinplotje is vooral een kapstok voor een aantal sadomasochistisch-erotische situaties.” Als je hart daarvan sneller begint te kloppen, klik dan hier voor de volledige recensie. Zo niet, dan is ONCE UPON A TIME IN VIETNAM (Splendid, 26 juni) wellicht meer jouw cup of tea. De plot is zo te zien net zo plat als die van GUN WOMAN (Monnik bla helpt dorpje cliché in strijd tegen schurk dertien-in-een-dozijn) maar de beloofde mix van western, fantasy en martial arts zou wel eens een visueel spektakel op kunnen leveren.

29 juni 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!