Yoda-Gremlin
Yoda-Gremlin
TGIF
4 juli 2014

Thank God it’s Friday, 4 juli

Yoda-Gremlin TGIF | Vrijdag, 4 juli. Terwijl de Amerikanen onafhankelijk staan te barbecueën, Nederland massaal zijn nagels afkluift uit voetbalstress voor morgen en Yoda zijn jeugdzondes opbiecht (zie hiernaast), is hier even je wekelijkse zen-momentje. Apies, superhelden, Bruce Campbell en natuurlijk nog veel meer. Kick back and relax!

APIES KIJKEN | Deze plek bestaat echt: “Monkey Island, an isolated area inhabited solely by former laboratory chimpanzees who have survived disease, two civil wars and numerous medical tests and experiments.”  Nee, ik zie ook echt geen enkele manier waarop dat fout af kan lopen. Hier zijn alvast drie korte Planet of the Apes-filmpjes die de tien jaar tussen RISE en DAWN overbruggen, zodat je maximaal voorbereid bent op de onvermijdelijke invasie. En hier is hoe je het juist niet moet doen.

SERIES | Even leek het alsof de American Gods-serie naar het boek van Neil Gaiman er niet ging komen, maar hij is gered! Bryan Fuller (Hannibal) en Michael Green (Heroes) hebben zich over het project ontfermd. Deze Gaiman-geek is erg benieuwd wat ze ermee gaan doen. Billboards van The Strain zijn verwijderd omdat mensen ze te goor vinden. Dat voorspelt veel goeds! Nog meer censuur: John Constantine rookte zich te pletter in de Hellblazer-strips, maar in de NBC-serie Constantine mag dat niet. Hopelijk gaan ze hem niet al te braaf maken. Het nieuwe seizoen Doctor Who met de nieuwe dokter heeft een nieuwe teaser en een nieuwe premièredatum: 23 augustus! Gelukkig ook nog wat oude vertrouwde bad guys. En hier nog een blik behind the scenes van het vijfde seizoen van The Walking Dead.

GOED IDEE! | Bruce Campbell wil een horrorversie van THE EXPENDABLES maken en wij willen ook dat hij dat doet!

FILMS | Distributeur Scream Factory is weer goed bezig: ze brengen niet alleen een 15 disc (!) Halloween-boxset met commentaar van Jamie Lee Curtis uit, maar ook de director’s cut van Clive Barkers NIGHTBREED! Van die laatste is ook nog een tv-serie in ontwikkeling. Alsof Ben Wheatley als regisseur en J.G. Ballard als schrijver nog niet genoeg is, is de film HIGH-RISE ook een respectabele cast aan het verzamelen. PACIFIC RIM 2 komt in 2017 en er wordt ook gewerkt aan een animatieserie! En Kevin Smith bezocht de STAR WARS-set en werd er een beetje emosjoneel van. Daarentegen is hier dan weer Amerika op zijn smalst – de poster voor Terry Gilliams THE ZERO THEOREM is verboden in Amerika. Reden: de blote kont van Christoph Waltz.

The-Weirdo-from-Another-Place2

DE GRABBELBAK | Zo zien robots er uit als je ze opensnijdt/zaagt/last. FietskettingMechaKaiju! Raad mee met Worf en Counselor Troi die hun verschillende looks uit Star Trek: The Next Generation in de juiste seizoenen proberen te plaatsen. Veel slechter kan je het niet doen! The Muppets als striphelden en The Muppets in Twin Peaks! (zie ook hiernaast) Brei een Fargo-truiClowns en begraafplaatsen, goeie combi. Death Star vèrsus Enterprise! Coole cakes en mooie tattoos! Cosplayfun for the whole family! En ook dit kan alleen maar goed eindigen.

SUPERHELDEN | Zijn er nog Marvels over om films van te maken? Andy Serkis is Mark Ruffalo’s motion capture coach voor AVENGERS: AGE OF ULTRON en hij krijgt zelf ook een nog onbekende rol! We hadden eerst al Ben Affleck als sad Batman in BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE, nu is er ook Henry Cavill als pissed off Superman zonder plu. Volg je trouwens regisseur James Gunn al op Facebook? Hij post elke dag een exclusieve behind the scenes-foto van GUARDIANS OF THE GALAXY. Ook heeft hij de tracklisting van de soundtrack bekend gemaakt, en zoals de trailer al deed vermoeden wordt dat een lekker campy 70’s/80’s festijn. Man, wat heb ik zin in die film.

LIJSTJES | De vijfentwintig meest onderschatte horrorfilms uit de jaren tachtig. De echt bestaande locaties van elf (haha, elf, get it?) fantasyfilms. En dit is hypnotiserend: vierenzestig slow-mo scenes en wat ze zo geweldig maakt.

STAR PARTY | We eindigen met dit filmpje uit het onvolprezen Robot Chicken. Wat gebeurt er als Picard en crew klaar zijn voor de dag, en de night crew de boel overneemt? Met de stemmen van Patrick Stewart en Chris Pine!

Dat was hem weer voor deze keer! Geniet van het mooie weer als je uitgeklikt bent, en als je nog tips hebt kun je die zoals altijd mailen naar [email protected].

 

 

 

4 juli 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!