De-Poel-officiele poster
De-Poel-officiele poster
Nederhorror & scifi
5 juli 2014

Kampeerhorror op zomertournee

De-Poel-officiele posterNEDERHORROR | DE POEL, met glansrollen voor Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen en Bart Klever, maakt deze zomer een rondreis langs een groot aantal filmtheaters en festivals in Nederland.

“Hoe bestaat het, zo’n Hollandse genrefilm, uitstekend geacteerd en geregisseerd, sterk scenario en dan ook nog mét artistieke ambities?” schreef De Groene Amsterdammer in mei enthousiast over de psychologische horrorfilm van Chris W. Mitchell. Mocht je de eerste productie van House of Netherhorror nog niet gezien hebben: in juli, augustus en begin september krijg je een herkansing.

“Voor een lowbudgetfilm mag DE POEL bogen op een sterke cast,” aldus gasterecensent André Waardenburg in zijn recensie voor Schokkend Nieuws. “Hoofdrolspeler Gijs Scholten van Aschat (…) speelt Lennaert, het interessantste personage: een sarcastische ex-bankier die in zijn vrije tijd graag in het wild kampeert. Hij neemt zijn gezin op sleeptouw in een back to basics-avontuur. Zijn beste vriend Rob, ook al een ontslagen bankier, en zijn dochter Emilie zijn ook mee. Ze worden niet alleen door muggen geplaagd maar ook door allerlei kleine en grote rampen: hun voedsel is bedorven, de gasflesjes blijken leeg en het broeit tussen alle personages. Zijn twee zonen hebben allebei een oogje op de dochter van zijn net gescheiden vriend. Als Lennaert er achter komt dat Rob een affaire heeft met zijn vrouw Sylke knapt er iets in hem. En dan is er ook nog een verleidelijke, mysterieuze bosnimf die zowel Lennaert als zoon Jan in de ban krijgt. Maar bestaat zij wel?”

Regisseur Chris W. Mitchell reist in sommige gevallen mee met zijn film voor een Q&A met de zaal. De POEL is te zien in onder meer Amsterdam, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Arnhem, Leiden én op het festival Into The Great Wide Open op Vlieland. Voor dat laatste geldt natuurlijk: tentje mee!

De complete zomertour vindt je hier.
Komt DE POEL tijdens de zomertour niet in de buurt? Je kunt ook je eigen voorstelling  boeken via We Want CInema.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!