knights-of-sidonia-3
knights-of-sidonia-3
Beeldbuis
6 juli 2014

Deze week op dvd en blu-ray

knights-of-sidonia-3 NIEUW! | Twee nieuwe interessante genrereleases deze week; een horrorfilm over demonische bezetenheid en de eerste Anime-original serie van Netflix.

Wie zijn klassiekers een beetje kent, weet dat de term speak no evil afkomstig is van de Japanse aapjes die horen, zien en zwijgen, en op hun beurt weer zijn gebaseerd op de wijsheden van de Chinees Confusius. De lowbudget-horrorfilm SPEAK NO EVIL (Excesso, 4 juli) heeft weinig van doen met Japan, wijsheden of apen. “Een alleenstaande moeder, Anna, krijgt de schrik van haar leven als haar dochter plotseling ’s nachts verdwijnt. Ze gaat op onderzoek uit en merkt dat de bevolking van het stadje zich vreemd gedraagt. Al snel rijst bij haar het vermoeden dat de lokale kinderen bezeten zijn door demonische krachten en dat haar dochter eveneens groot gevaar loopt.” Aldus de beschrijving op de website van de distributeur. De trailer belooft veel gegil, wat smakelijke effecten en acteerwerk van dubieuze kwaliteit. SPEAK NO EVIL werd geschreven, geregisseerd en gemonteerd door Roze, een voormalig singer-songwriter die eerder een aantal korte films en de horrorthriller DEADFALL TRAIL (2009) maakte.

Voorlopig niet verkrijgbaar op dvd of blu-ray, maar vanaf deze week wel te zien op Netflix is Knights of Sidonia. Laat je niet misleiden door de titel: deze eerste Anime-original serie van Netflix heeft (godzijdank) helemaal niets te maken met Suske en Wiske. Knights of Sidonia is gebaseerd op de gelijknamige cultmanga van Tsutomu Nihei (Blame!) en vertelt het verhaal van de laaggeboren Nagate Tanizake, een jonge piloot van het ruimteschip Sidonia, die de mensheid – of wat daarvan over is – probeert te verdedigen tegen gigantische shape shiftende buitenaardse monsters. Misschien ook niet de meest originele premisse, maar in tegenstelling tot die van SPEAK NO EVIL ziet de trailer van Knight of Sidonia er wel veelbelovend uit. De titelsong is van angela – met een kleine letter a – een Japanse popband gespecialiseerd in dit soort werk. Een tweede serie is inmiddels al in de maak.

6 juli 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!