dracula2014
dracula2014
Beeldbuis
27 april 2014

Deze week op dvd en blu-ray

dracula2014 Vier nieuwe releases deze week; de remake van een vervolg, de zoveelste film over ’s werelds bekendste vampier en twee fake found footage films, één met aliens en één met een geschift spook.

In IN THE NAME OF THE KING 3: THE LAST MISSION (Splendid, 24 april) wordt huurmoordenaar Hazen Kaine, gespeeld door Dominic Purcell, geteletransporteerd naar de Middeleeuwen en moet hij zich een weg terug zien te vechten, langs o.a een CGI draak, naar het heden. Deze derde IN THE NAME OF THE KING-film werd wederom geregisseerd door Uwe Boll. Deel twee had al nauwelijks connecties met de eerste film en leek meer op een mockbuster dan een vervolg. THE LAST MISSION is in feite de remake van de mockbuster en alleen in naam een vervolg. “Regisseur Uwe Boll vond het tijdreisaspect in deel twee zo leuk, dat hij graag een betere versie wilde maken met méér CGI-draak, méér actie en betere acteurs… Maar dan wel voor minder geld.” Dat laatste is in ieder gelukt, want het budget van deel drie was één miljoen dollar lager dan dat van deel twee. Of het ook een betere versie heeft opgeleverd, kun je hier lezen.

Meer fantasy in een Middeleeuwse setting in DRACULA: PRINCE OF DARKNESS (Splendid, 24 apri). SNOW WHITE & THE HUNTSMEN meets TWILIGHT en VAN HELSING, aldus één van de reclameslogans. Dracula, alias The Prince of Wallachia, meent in de knappe Alina zijn honderd jaar geleden vermoordde bruid te herkennen. Helaas zijn daar Van Helsing, gespeeld door Jon Voight, een mede-vampierjager uit het bevroren noorden en Alina’s zus om roet in het eten te gooien. De recensie van Lieuwe van Albada lees je volgende week op onze website.

Van de Middeleeuwse fantasy terug naar de keiharde ‘realiteit’ in de fake found footage sf-thriller REPORT 51 (Excesso, 24 april). Vier vrienden moeten hollen voor hun leven nadat één van hen is ontvoerd door aliens en hoogzwanger weer terug wordt gevonden. Of REPORT 51 nog iets heeft toe te voegen aan het inmiddels behoorlijk doodgeslagen found footage genre, kun je binnenkort lezen in de recensie van Henriette Poelman.

PARANORMAL ASYLUM (Excesso, 24 april) doet dit in ieder geval niet, aldus recensent Jasper ten Hoor. Documentairemakers gaan in een gesticht op zoek naar het ware verhaal achter de legende over Typhoid Mary, een Ierse immigrante die begin 20ste eeuw werkzaam was als kokkin en 47 mensen besmette met tyfus zonder zelf ziek te worden. “Om hun beeldmateriaal te kunnen onderscheiden van de reguliere filmbeelden, knippert het woordje ‘rec’ in beeld. En om het nog duidelijker te maken, bewegen ze hun camera heftig heen en weer, zoomen veel in en uit en is bijna alles onscherp.” [..] “Het found footage-gedeelte van de film werkt dus niet.” Jasper’s volledige recensie vind je hier.

27 april 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!