Slagschaduw 24
Slagschaduw 24
Nieuws
29 april 2014

Slagschaduw #24 – slot

Slagschaduw 24 “‘Het is voorbij,’ hijgt ze, haar haren door de war, haar gezicht bezweet.” Na twee jaar zetten we een punt achter ons filmcryptogram. Twan van G. was al die tijd de deelnemer die de meeste antwoorden goed had. Voor hem, en voor de andere fans van Slagschaduw, schreef Basje Boer een afscheid in stijl.

“Het is voorbij,” hijgt ze, haar haren door de war, haar gezicht bezweet. “Nee,” zegt de robot en hij keert zich naar haar toe. De robot legt haar uit dat nu hun vijand verslagen is, ook hijzelf er een einde aan moet maken. Ze begrijpt het, hij ziet het in haar ogen.

Hij geeft haar het mobiele bedieningspaneel van de kraan. Achter haar verschijnt een jongetje, haar zoon. Hij krijgt door wat er gaande is: “No!”

Het jongetje grijpt de robot bij zijn kleren en sjort er wanhopig aan: “No! No!” De robot is niet over te halen: “Ik moet gaan.” De robot kent zijn plicht. Hij trekt de kabels van de kraan naar zich toe. Een vuurregen op de achtergrond.

“I know now why you cry. But it’s something I can never do.” De robot veegt een traan van de gezicht van het jongetje.

De robot schudt haar de hand. Ze knikt zwijgend bij wijze van afscheid. Hij omklemt de kabels van de kraan. Ze drukt de knop van het bedieningspaneel in en de kabels komen in beweging, trekken hem omlaag naar een zee van vuur.

Ze kijken toe hoe de robot langzaam omlaag wordt gelaten in het vuur, zijn gezicht stoïcijns als altijd. Een opgestoken duim is het laatste dat ze van hem zien.

Het beeld – op zwart.

© Basje Boer
29 april 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!