Batdog
Batdog
TGIF
2 mei 2014

Thank God It’s Friday, 2 mei

Batdog Het is vrijdag 2 mei. Mocht je het gisteren, op May Day, druk gehad hebben met het dansen van rondjes rond de meiboom, al dan niet gevolgd door het verbranden van een Wicker Man, dan kun je nu even bijkomen met je wekelijkse dosis linkjes. Met natuurlijk veel aandacht voor Het Grote STAR WARS Nieuws!

STAR WARS | Na wat voelde als jaren van geruchten en theorieën, is deze week dan eindelijk de officiële cast voor de nieuwe STAR WARS bekendgemaakt. Het was bijna onmogelijk te missen, maar just in case:  hier zijn ze! En hier wat gedachten erover. De casting announcement voor de originele STAR WARS-film was trouwens heel wat minder spectaculair. Hoewel ik nu wel erg benieuwd ben naar ‘The Adventures of Luke Skykiller’. George Lucas en Luke Georgas hebben hele andere plannen en Carrie Fisher maakt van de gelegenheid gebruik om exclusieve STAR WARS-foto’s en artikelen te verkopen. Kom alvast in de juiste stemming met deze STAR WARS-snacks, of deze licht verontrustende ham. Serveer ze hierin. Maak deze pannekoeken! Of pel een Wookiee en maak er een tablethoes van. Hoe dan ook, mijn  jurk voor de première ligt al klaar. En tot die tijd is hier nog een versie van STAR WARS met hele slechte sound effects.

GODZILLA | Persoonlijk ben ik even gestopt met GODZILLA-trailers en aankondigingen en clips en foto’s kijken, zodat er dadelijk nog een beetje verrassing overblijft. Maar voor wie wat minder spoilergevoelig is is er weer een nieuwe trailer. En een featurette. En welk monster uit de Zillaverse is eigenlijk het grootst? Hier kun je stemmen voor de grootste GODZILLA-fan in Engeland. Wordt het degene met de grootste verzameling toys of de meeste tattoos?

GEEK DATING | Zijn er hier nog jongens op zoek naar een leuk geeky meisje? Dan zijn dit de dingen die je niet tegen haar moet zeggen tijdens je versierpoging.

Tardimus Prime SUPER HEROES | Wat nieuws over de geplande Daredevil tv-serie, die links zal hebben met THE AVENGERS. En wat doen die Avengers? Die doen brunch. Maar zonder Andy Serkis, want die heeft het te druk met de drukste acteur in Hollywood zijn. Hier zie je de evolutie van Spider-Mans kostuum. Aparte verpakkingskeuze voor de blu-ray van THE AMAZING SPIDER-MAN 2 trouwens. En eigenlijk is dat spinnenweb uit je polsen schieten totaal overbodig. Zonder kan het net zo goed. Hulk! Smash! Football! Voel je de zomer aankomen en moet er nog wat af voor je weer in speedo gezien kan worden? Superhero workouts! En dan hier rechts nog de ultieme  tijdreizende uitklapbare held: Tardimus Prime.

AH, SHIT | Weer een leuke serie na maar één seizoen gecancelled.

TRAUMA | Kevin Smith gaat een horrorkerstfilm maken! ANTI-CLAUS. Zo te zien wordt het een soort SINT, maar dan over de Krampus. En de Krampus is dan weer een soort duivel die in sommige landen de sidekick van Sinterklaas of de Kerstman is. In Oostenrijk bijvoorbeeld, waar ik zelf ooit als klein kind zwaar getraumatiseerd ben door diezelfde Krampus. Die kwam langs op de kleuterschool en was DOOD-ENG!! Oftewel: kom maar op met die film.

DE GRABBELTON | Altijd al het tapijt uit THE SHINING willen zijn? Dat kan! Er leeft trouwens ook van alles in. Er is een nieuwe Joss Whedon film! En het is niet AVENGERS. En hij is alleen verkrijgbaar op VOD. Er is ook een Troma Action Figure: Adolf,  leader of the Surf Nazis! Hoe verging het zestien filmsets na het vertrek van de filmcrews? Behind the scenes bij 2001: A SPACE ODYSSEY.  Een Marvel-ous ( get it?) gitaar.  Game of Disney! De visual effects in THE GRAND BUDAPEST HOTEL. Kijk eens wat ze gevonden hebben! Bij Schokkend Nieuws zijn we natuurlijk bekend met mensen met de nodige VHS-obsessies, maar deze is wel heel specifiek. Kunstenaar Takashi Murakami maakt zijn eerste full length film. En protect the innocent and uphold the law, prima, maar eerst koffie

TEN SLOTTE | Stel je voor dat Miyazaki’s animes ‘gewone’ cartoons waren!

Dat was ‘m weer voor deze week! Suggesties kunnen zoals altijd naar [email protected].

 

 

 

2 mei 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!