mimesisdvdcover
mimesisdvdcover
Beeldbuis
25 januari 2014

Deze week op dvd en blu-ray

mimesisdvdcoverMoord in een buitenhuis, moord op de boerderij, moord in een inrichting en moord in het hiernamaals.

In YOU’RE NEXT (Dutch Filmworks, 21 januari) komt het gezin Davison een weekendje bij elkaar in het buitenhuis om het 35-jarig huwelijk van pa en ma te vieren. Vanwege wrijvingen tussen de kinderen is het weinig gezellig, maar het feestje bereikt pas echt een dieptepunt wanneer twee gemaskerde mannen met bijlen en kruisbogen ten tonele verschijnen. De film bevat een aantal bekende gezichten; Ti West, regisseur van o.a. CABIN FEVER 2, THE HOUSE OF THE DEVIL en een van de episodes in V/H/S, Barbara Crampton (RE-ANIMATOR) en Larry Fessenden (JUG FACE). Volgens recensent Marjan Westbroek heeft de film gelukkig meer te bieden dan “een rondje ‘maak de horrorconnectie’ voor de kenners.” Marjan: “YOU’RE NEXT dreigt even een generieke horrorfilm te worden van het soort dat eigenlijk niet meer kan sinds THE CABIN IN THE WOODS, maar Wingard en Barrett weten de kijker heel slim op het verkeerde been te zetten.”

Ook in MIMESIS: NIGHT OF THE LIVING DEAD (Just Bridge, 21 januari) verloopt een feestje wat anders dan de genodigden hadden gehoopt. Zeven op het oog willekeurige deelnemers aan een horrorconventie krijgen een exclusieve uitnodiging voor een afterparty op een afgelegen boerderij. De volgende dag blijkt dat ze onderdeel zijn van een bizar en levensgevaarlijk rollenspel waarin de horrorklassieker NIGHT OF THE LIVING DEAD wordt nagespeeld, inclusief bloeddorstige zombies.

Het onderscheid tussen spel en realiteit wordt ook steeds vager op de set van een goedkope horrorfilm in DARK FEED (Just Bridge, 21 januari). De opnamen vinden plaats in een verlaten inrichting, die jaren geleden werd gesloten na een gruwelijke moord, of zelfmoord, waarbij de directeur betrokken was. Wanneer de scenarioschrijver, Chris, een kijkje komt nemen, blijkt dat er iets niet in de haak is. Crewleden gedragen zich vreemd en mensen verdwijnen. Chris komt er langzaam maar zeker achter dat het duistere gebouw zelf waarschijnlijk de veroorzaker is van alle ellende. DARK FEED is het regiedebuut van Shawn en Michael Rasmussen, eerder verantwoordelijk voor het scenario van THE WARD (2010, John Carpenter), eveneens gesitueerd in een inrichting.

Meer duister gedoe in R.I.P.D (Universal, 22 januari), een actiekomedie die zich het beste laat omschrijven als “MEN IN BLACK meets GHOST BUSTERS met een hoog ‘waar heb ik dat meer en beter gezien’- gehalte”. Twee overleden agenten van het Rest in Peace Department moeten het einde van de wereld zien te voorkomen. “Het is malligheid om de malligheid, en dat werkt alleen als het met overtuiging en flair wordt gebracht.” Of dat gelukt is, lees je hier.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!