Bug
Bug
Nieuws
27 januari 2014

Beestjes op de bühne

Bug Hij stond aan de wieg van wat nu het Imagine Film Festival heet; was mede-oprichter van Schokkend Nieuws; presenteert binnenkort De Nacht van de Wansmaak en is co-producent van horrorfilm DE POEL. En dan waagt Jan Doense zich ook nog aan theater. Met een vlijmscherp horrorrandje, dat dan weer wel.

Doense was in 2008 zo onder de indruk van BUG, William Friedkins claustrofobische psychologische thriller naar een toneelstuk van de Amerikaan Tracy Letts, dat hij het plan opvatte het stuk aan een Nederlandse vertaling te helpen. In theatermaker Jakop Ahlbom vond hij een geestverwant. De twee bundelden de krachten, met als resultaat de Nederlandse versie van Bug die op 8 februari in de Haarlemse Toneelschuur in première gaat.

Om het geheugen even op te frissen: In Bug houdt een gescheiden vrouw zich in een motelkamer schuil voor haar gewelddadige ex. Dan maakt ze kennis met de zachtaardige Peter, op het eerste gezicht haar redder in de nood. Tot Peter overal insecten meent te zien en Agnes meesleept in zijn paranoia.

Agnes wordt gespeeld door Tamar van den Dop (KARAKTER); Peter door Bram Coopmans (BELLICHER: CEL). Na de première in Haarlem toert Bug tot en met 18 mei door het hele land. Het affiche van Bug werd overigens ontworpen door Paulina Matusiak, die de affiches van de jaargangen 2004-2006 van het Amsterdam Fantastic Film Festival ook al van enge beestjes voorzag.

Alle speeldata vind je hier.

27 januari 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!