Van Wissem
Van Wissem
Nieuws
24 januari 2014

Only lovers… maar dan live

Van Wissem ONLY LOVERS LEFT ALIVE, de vampierfilm van Jim Jarmusch, draait om de (onsterfelijke) liefde, de liefde voor bloed en de liefde voor muziek. Voor dat laatste kun je binnenkort terecht bij componist Jozef van Wissem, die zijn score live ten gehore brengen zal.

Met Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska en John Hurt beschikt ONLY LOVERS LEFT ALIVE over een cast om je vingers bij af te likken. De film draait vanaf 6 februari in de Nederlandse bioscopen en vanaf 19 februari in België. Wie het werk van Jarmusch een beetje kent, zal vermoeden dat het verhaal over het muzikale vampierkoppel Adam en Eve weinig gore bevat, maar wel bakken prachtige vintage en smaakvolle ennuie.

Sfeerbepalend is mede de soundtrack van de in Nederland geboren en in Amerika woonachtige componist en luitspeler Jozef van Wissem. Hij won er tijdens de wereldpremière van de film in Cannes de Cannes Soundtrack Award mee. Van Wissem maakt al jarenlang albums en bracht in 2011 al eens een CD uit met Jarmusch, The Joy That Never Ends.


Op 29 januari a.s. treedt Van Wissem in het kader van het International Film Festival Rotterdam op in Lantaren Venster, waar hij live de muziek uit ONLY LOVERS LEFT ALIVE ten gehore zal brengen. Hij zal ook nog optreden in Forum Images in Groningen (2 februari), Filmhuis Den Haag (7 februari) en Lumière Maastricht (8 februari).

24 januari 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!