got
got
TGIF
24 januari 2014

Thank God It’s Friday 24 januari

GoT Een beetje slow news week, maar we hebben deze week toch weer het een en ander bij elkaar weten te scharrelen. Tarantino is boos, Frankenstein is hip en Keanu is sad!

NIEUWTJES | Er komt een Pixar Star Wars film, is dat goed nieuws of dubieus nieuws? De eerste suggestie voor Buzz Stormtrooper is in elk geval al gedaan. De Rosemary’s Baby remake miniserie heeft een cast en het tweede seizoen van Hannibal heeft een trailer. BATMAN VS. SUPERMAN is uitgesteld tot mei 2016. Misschien kunnen alle castinggeruchten dan ook even een jaartje de koelkast in? 

IT”S GONNA BE BIBLICAL | Moet je dringend iemand bedreigen, maar kan je zo snel even niks verzinnen? Geen nood, hier vind je inspiratie.

DEL TORO | Ik ben zo iemand die altijd eerst het boek wil lezen voordat ik de film ga zien. The Strain Trilogy van Guillermo del Toro en Chuck Hogan staat hier al een tijdje klaar om gelezen te worden, maar het is er nog niet van gekomen. Toch maar eens haast gaan maken, want de serie komt er nu toch echt aan. Hier is de nieuwste teaser.

FRANKENSTEIN | In de aanloop tot de première van I, FRANKENSTEIN (die trouwens in de Spaanse versie ineens een heel ander soort film wordt), verschijnen er allerlei Frankenstein linkjes. Zoals dit lijstje met favoriete (en minst favoriete) Frankensteins en verwante projecten. Hollandse trots: dit lijstje heeft Richard Raaphorsts FRANKENSTEIN’S ARMY bij de favorieten staan! Hier is nog een leuk artikel over Mel Brooks’ YOUNG FRANKENSTEIN uit 1974. Een liefdevolle parodie uit een tijd dat de SCARY MOVIE-franchise de spoof-markt nog niet voor eeuwig verpest had. Kopje thee, Mr. Frankenstein’s Monster?

LEUK GEDAAN | PULP FICTON in 8-bit. Iconic horror moments in… klei. En hieronder hoe FIGHT CLUB eruit zou zien zonder Tyler Durden!

FANTASTIC FOUR | Er moet weer gereboot worden! THE FANTASTIC FOUR  is deze keer de gelukkige/pineut (doorhalen wat niet van toepassing is). Scenario is klaar, Josh Trank (CHRONICLE) regisseert en ook al is de film pas gepland voor juni 2015, de castinggeruchtenmolen draait al flink.

GAME OF THRONES | Stel je voor dat Game of Thrones in het oude Japan plaatsvond (zie Daenerys en haar orientaalse draken in de kop van dit artikel). Ned Stark bespreekt het Nederlandse weer. Arya Stark geeft haar eigen draai aan een klassieke poster.

TARANTINO | Vorige week meldde ik nog enthousiast dat de volgende Tarantino een western ging worden, THE HATEFUL EIGHT. Deze week kwam het nieuws dat iemand zijn draft script heeft gelekt en toen ging het ineens niet meer door. Hopelijk bedenkt hij zich als de woede wat is gaan liggen.

Sad Keanu SAD KEANU | Herinner je je de Sad Keanu meme nog die een tijdje geleden rondging? In Japan heeft Sad Keanu zijn eigen (non-)action figure gekregen dankzij de 3D printer. Kijk hem interactief zijn met al die andere figuurtjes! Helaas, zelfs RoboCop kan hem niet opvrolijken (zie links). Sorry, Sad Keanu, maar ik word hier heel vrolijk van.

KORT | De fitnessgeheimen van superhelden. Geeky hagelslagWhere’s Waldo verstopt in APOCALYPTO en nog negen andere dingen die je waarschijnlijk niet opgevallen waren. Zes acteurs die dachten dat ze een compleet andere film aan het maken waren (arme Adrien Brody!). Klik op eigen risico: jaloersmakende home cinemas. E.T., who knew? In welke fictieve stad zou je moeten wonen? En welk Star Wars personage ben jij? Mocht het je interesseren: ik ben Princess Leia (yeah, right) en ik woon in Hogsmeade. Aangenaam.

mt_ignore:Pans KUNST | In de Schokkend Nieuws-rubriek Redux vragen we elke twee maanden een kunstenaar een bekende film van een alternatieve poster te voorzien. In Los Angeles is op dit moment een hele tentoonstelling te zien van kunst gebaseerd op de filmwerelden van Guillermo del Toro, Terry Gilliam, Stanley Kubrick, David Lynch en Ridley Scott (zie Samuel Ho’s PAN’S LABYRINTH hiernaast). Zucht, waarom kunnen we nog steeds niet teleporten? Nog meer kunst: klassieke schilderijen tot leven gebracht. Het duurt even, maar dan slaat de horror aardig toe!

ACHTER DE SCHERMEN | Een verzameling obscure behind-the-scenes foto’s uit diverse films. En hier foto’s van GHOSTBUSTERS achter de schermen. En over die laatsten gesproken: Bill Murray deed deze week een Reddit AMA (Ask Me Anything, een live Q&A chat op de website van Reddit). Het internet ontplofte weer eens.

PSYCHOS | De meest en minst realistische psychos in film. Met de nummer één kan ik het alleen maar eens zijn.  Dat niemand hier nog eerder op gekomen was, Dexter vs. Patrick Bateman! En hier is American ‘Hipster Beard‘ Psycho.

TOLKIEN | Een beetje beschamend, maar ik had er een Amerikaanse site voor nodig om erachter te komen dat er in Geldrop, Noord-Brabant, een hele wijk is met Tolkien-straatnamen. En nu zijn we natuurlijk heel benieuwd of er Schokkend Nieuws-lezers in de Sam Gewissieslaan of de Galadrielstraat wonen?

ACADEMIC WHEDONITES | We sluiten af met een site die perfect zou zijn voor  TGIF-oprichtster Hedwig van Driel. Critical Reflections on the Cabin in the Woods. Verschillende academische artikelen met titels als The Cabin in the Woods and the End of American Exceptionalism en “Charybdis Tested Well with Teens”: The Cabin in the Woods as Metafictional Critique of Corporate Media Producers and Audiences.  Misschien niet direct een link voor als je net aan je derde vrijdagmiddagborrel zit.

En bij deze hou ik jullie ook niet verder af van die borrel, want dit was het weer voor deze keer. Volgende week is Sarah weer aan de beurt. Suggesties kunnen zoals altijd gestuurd worden naar [email protected]. Prettig weekend allemaal!

24 januari 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!