goalofthedead
goalofthedead
Beeldbuis
21 juni 2014

Deze week op dvd en blu-ray

goalofthedeadNIEUW! | Maar liefst vier nieuwe horrorreleases op dvd en blu-ray deze week. Academische vampiers, verveelde vampiers, een fake found footage stalker en – hoe toepasselijk – voetballende zombies!

In de Franse horrorkomedie GOAL OF THE DEAD (Cinéart, 17 juni 2014) reist voetbalclub Olympique de Paris af naar het dorpje Caplongue voor een vriendschappelijke match tegen de lokale amateurclub. Maar een virus in het dorpje verandert de inwoners in zombies en de vriendschappelijke wedstrijd in een bloedige strijd om te overleven. Regisseurs Thierry Poiraud en Benjamin Rocher zijn geen onbekenden in het horrorgenre. Poiraud maakte eerder de horrorkomedie ATOMIK CIRCUS – LE RETOUR DE JAMES BATAILLE (2004) en Rocher was een van de regisseurs van de zombiefilm LA HORDE (2009). Een film over voetballende zombies uitbrengen tijdens het WK is natuurlijk een briljante marketingstunt waar menig distributeur jaloers op zal zijn. Of deze stunt ook een vermakelijke horrorfilm heeft opgeleverd, lees je binnenkort in de recensie van Jasper ten Hoor.

Meer horror om te lachen in VAMPIRE ACADEMY (Dutch Film Works, 17 juni 2014), een horrorkomedie gebaseerd op een tienerboekenserie van schrijfster Richelle Mead. Rose,  een half-vampier, wordt op de St. Vladimir’s Academy opgeleid tot lijfwacht van haar vriendin Lissa, een adelijke volbloedvampier. De combinatie tienerboekenserie en vampier roept natuurlijk associaties op met de TWILIGHT boeken- en filmserie maar volgens recensent Maricke Nieuwdorp is VAMPIRE ACADEMY de laffe TWILIGHT-films mijlen voor. “Wat het avontuur opmerkelijk maakt is het feit dat het draait om twee vriendinnen. Mannen zijn slechts in bijrollen te vinden, vaak zelfs als lustobject. Verfrissend! “ Marickes volledige recensie lees je hier.

Dat niet alle vampiers hippe tieners zijn, bewijst Jim Jarmusch in ONLY LOVERS LEFT ALIVE (Wild Bunch, 17 juni 2014). Vampiers Adam en Eve, gespeeld door Tom Hiddleston (THE AVENGERS) en Tilda Swinton (SNOWPIERCER), zijn een soort junkies, aldus recensent Hedwig van Driel. “En zoals al in eerdere films merkbaar was, vindt Jarmusch in de junkie-levensstijl vooral romantiek. Tussen de hits door lijken de vampiers zich vooral te vervelen.” En de plot? “In plaats van om plot, draait de film om mood […]. Of je gevoelig bent voor de stemming en stijl van ONLY LOVERS LEFT ALIVE zal er vooral van afhangen of eerdere films van Jarmusch in de smaak vielen. ”

Ten slotte de verplichte fake found footage film van de week: HOUSE SWAP (Just Bridge, 17 juni 2014). Matt en Ginny –  hij is scenarioschrijver en zij componist – verruilen tijdelijk hun kleine woning in Californië voor een enorm landhuis in Engeland. Op ’t eerste oog geen slechte deal, maar ruilen doet huilen zo blijkt al snel. ’s Nachts horen ze vreemde geluiden en verdwijnen er spullen. Terwijl er verhalen rondgaan over een mysterieuze insluiper die door afgesloten ramen en deuren lijkt heen te gaan, beginnen ze te begrijpen waarom de Engelsen zo happig waren op een woningruil. Het geheel werd stemmig gefilmd door Matt zelf en voor ons geïnterpreteerd en geanalyseerd door de politie.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!