775922925894428079
775922925894428079
TGIF
20 juni 2014

Thank God It’s Friday 20 juni

775922925894428079 TGIF | In een wereld gevuld met voetbal en oranje troep is Thank God It’s Friday een veilige haven vol met filmnieuws en geeky linkjes. Dus trek die flessen drank maar open en geniet van een blokje grotendeels voetbalvrij vermaak!

GHOSTBUSTERS | Om met GHOSTBUSTERS te beginnen. Een derde deel is nog niet officieel in de maak, maar verkeert wel in een soort pre-pre-pre-productiestaat. Die onzekere staat levert een lading geruchten op. Zo zou Max Landis GHOSTBUSTERS 3 schrijven. Dat bleek dus helemaal niet waar te zijn, maar Landis had wel een goeie pitch. Verder: wat maakt GHOSTBUSTERS nu nog steeds relevant? Afgezien van het feit dat het gewoon een enorm goede film is natuurlijk.

VOOR EN NA | In het echt zijn modellen en filmsterren niet om aan te zien. Gelukkig is er Photoshop om die gedrochten een beetje toonbaar te maken. Ook Disney-prinsessen zien er in het echt heel anders uit. Nog meer voor-en-na-werk uit de computer: JURASSIC PARK is al ruim twintig jaar oud, maar ondanks de ouderdom zien de effecten er nog hartstikke goed uit.

FILMNIEUWS | In een vorige Thank God It’s Friday had ik een blokje over aankomende sprookjesfilms. Zo regisseert Bill Condon een live-action BEAUTY AND THE BEAST. Maar hij is niet de enige! Guillermo del Toro produceert en schrijft er namelijk ook eentje voor Warner Brothers. Voor de regie had Del Toro het misschien te druk, want er komt ook een PACIFIC RIM 2.  BATMAN VS. SUPERMAN: DAWN OF THE PLANET OF THE APES of zoiets heeft er nog een -man bij en dat is Jason Momoa die Aquaman gaat spelen. Nog meer mannen: Micheal Keaton is BIRDMAN en Harrison Ford is een kreupele man. Ten slotte een vreemde man in de vorm van DR. STRANGE, die hoogstwaarschijnlijk door Jon Spaihts wordt geschreven.

GROOT, GROTER, GROOTST | In volgorde van formaat: The Mountain uit Game of Thrones is een grote kerel, maar met een klein hartje. Ook Uruk Hai’s moeten wel eens boodschappen doen:

 

Van GUARDIANS OF THE GALAXY is een nieuwe trailer uit met een lading niet eerder gezien materiaal. Hier vind je ook wat mooie plaatjes, waaronder eentje van Groot, dus vandaar dat ‘ie hier in het blokje staat. Handig om in huis te hebben: dit overzichtje met de formaten van allerlei filmmonsters.

POSTERS | De HUNGER GAMES-films hadden al eerder mooie publiciteitscampagnes met speciale websites en posters. Ook voor het aankomende deel THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART 1 zijn er wat mooie plaatjes in elkaar geflanst. Eén daarvan zie je hierboven al. De rest is hier te zien of op deze website. Neerlands trots BORGMAN gaat als een tierelier in het buitenland. De Nederlandse poster vond ik zelf al erg mooi, maar een Amerikaanse ontwerper maakte deze mooie voor de Amerikaanse release.

MUZIEK | True Blood gaat zijn laatste seizoen in, maar dat betekent niet het einde van Sookeeeh en de rest, want er komt hoogstwaarschijnlijk een True Blood musical aan. Gooi STAR WARS in de blender met Disney en knal er een orkestje tegenaan en je krijgt dit. En als muzikale afsluiter: wat als Hans Zimmer de soundtrack van JAWS had gecomponeerd?

HUP HORROR HUP! | Tijd voor het enige voetbalgerelateerde linkje: GOAL OF THE DEAD. Tot zover de voetbal, op naar de 666 beste horrorfilmpersonages en ik ben het helemaal eens met nummer één. En het zesde deel van RESIDENT EVIL wordt ook het laatste. Was UNDERWORLD eigenlijk ook al helemaal afgelopen? Het horrorgenre zal nooit verdwijnen volgens John Carpenter, en die kan het weten. Raar hoor, dit verhaal over een HELLRAISER videoband die telkens weer opduikt op een bushokje.

TERUG IN DE TIJD | Ooit werkte Tim Burton voor Disney. Die samenwerking duurde niet heel lang omdat Disney Burtons werk ongeschikt voor kinderen vond. In die tijd bij Disney maakte Burton onder andere een versie van Hans en Grietje. Er werd gedacht dat de korte film verloren was gegaan, maar onlangs dook deze op. Ook van Lars von Trier dook onlangs oud werk op. En wel van toen Larsje nog maar elf was! 

GRABBELBAK | We zijn er alweer bijna doorheen! Nog wat laatste losse linkjes, zoals deze met acht unieke bioscopen. GODZILLA maar dan met schattige diertjes. Altijd al een wandelingetje door de Enterprise willen maken? Dat kan, maar dan wel in pixelvorm. Test je kennis van fictieve landkaarten. De White Walkers uit Game of Thrones brachten een bezoekje aan Amsterdam. De Iron Shoes. Laatste Game of Thrones-linkje: Wil Wheaton maakte voor zijn show een eigen versie van de openingtitels van Game of Thrones en die is erg leuk. En om deze Thank God It’s Friday goed af te sluiten: wat als Quentin Tarantino GHOSTBUSTERS had geregisseerd in klei?

 

Dat was hem weer! Stuur je tips naar [email protected] en fijn weekend allemaal!

 

20 juni 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!