gravity blu ray and dvd 1
gravity blu ray and dvd 1
Beeldbuis
2 maart 2014

Deze week op dvd en blu-ray

gravity blu ray and dvd 1Na een paar rustige weken maar liefst vijf interessante nieuwe releases deze week: Sandra Bullock in space, Danny Trejo in een hoofdrol en een bijrol, een Vikingfilm met weerwolven en een horrorthriller gebaseerd op waargebeurde bijlmoorden.

In GRAVITY (Warner, 25 februari) stranden astronauten Sandra Bullock en George Clooney in de ruimte nadat hun space shuttle door brokstukken van een ontplofte Russische satelliet werd vernietigd. Hun enige kans om te overleven is een riskante ruimtewandeling naar het nabijgelegen International Space Station. Strikt genomen is GRAVITY geen echte sciencefiction, maar een ‘foutje’ bood volgens recensent Phil van Tongeren een mooi excuus om er toch een recensie aan te wijden. GRAVITY eindigde bovenaan onze jaarlijst met het beste films van 2013 en werd maar liefst tien keer genomineerd voor een Oscar, waaronder die voor beste speelfilm, beste regie en beste actrice. Of Sandra Bullock en/of regisseur Alfonso Cuarón ook daadwerkelijk zo’n felbegeerd beeldje in de wacht weten te slepen, kun je vannacht zien op Film1 want de Oscaruitreiking is daar ook te zien voor niet-abonnees.

Tevens genomineerd, maar dan voor een Razzie-award, was MACHETE KILLS (Splendid, 27 februari). Lady Gaga was kanshebber in de categorie Worst Supporting Actress, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen Kim Kardashian. MACHETE KILLS is een vervolg op het zeer amusante MACHETE (2010). Machete, wederom gespeeld door Danny Trejo, trekt op verzoek van de Amerikaanse president ten strijde tegen kartelbaas Mendez the Madman. Net als de eerste film wederom opzettelijk slecht en met veel vette actie. Volgens recensent Barend de Voogd hadden ze het beter bij die eerste film kunnen laten want Rodrigez lijdt aan ideeënarmoede. “Wat overblijft is niet veel meer dan een chaotisch en onzinnig verhaal vol gejatte personages en lelijke digitale effecten.”

Helaas geldt hetzelfde voor ZOMBIE HUNTER (Splendid, 27 februari), wederom met Danny Trejo. Een kleine bijrol, al doet de poster anders vermoeden. Een nieuwe drug verandert de gebruikers in slecht geschminkte zombies. Recensent Henry Kuipers beoordeelde de film met een halve ster. “Alles bij elkaar genomen biedt ZOMBIE HUNTER in plaats van entertainment vooral deceptie en ergernis.” Zijn volledige recensie lees je hier.

Ten slotte twee films van distributeur Just Bridge die we helaas niet konden recenseren: THOR: HAMMER OF THE GODS en LIZZIE. THOR is een actie-avonturenfilm waarin Thor, aangespoord door Freija, op zoek gaat naar een grote hamer en o.a. een mysterieus eiland met weerwolven aandoet. De horrorthriller LIZZIE is losjes gebaseerd op de legende rond Lizzie Borden, die eind 19e eeuw werd verdacht van de gruwelijke moord op haar vader en stiefmoeder, beiden omgebracht met een bijl. Ze werd uiteindelijk vrijgesproken. Het verhaal werd al eerder verfilmd, o.a. voor tv in 1975 en begin dit jaar, maar is vooral bekend vanwege het sinistere springtouwrijmpje:

Lizzie Borden took an axe
and gave her mother forty whacks.
When she saw what she had done,
she gave her father forty-one.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!