offscreen poster a4 660
offscreen poster a4 660
Nieuws
4 maart 2014

Best Offscreen in de Melkweg

offscreen poster a4 660Morgen begint het Offscreen Film Festival in Brussel en dat kunnen we iedereen van harte aanbevelen.  Mocht je echter liever in Holland blijven, niet getreurd: de hoogtepunten van het festival zijn van 14 t/m 28 maart in de Amsterdamse Melkweg te zien.

Recentelijk gaven we al een inkijkje in al het moois dat op het Offscreen Film Festival zal draaien. Bij de Melkweg zijn voornamelijk veel erotische toppers te zien: vier films van eregast Radley Metzger. CAMILLE 2000 opent op vrijdag 14 maart het programma, en daarna kun je ook nog naar THE LICKERISH QUARTET (vrijdag 21 maart), THE OPENING OF MISTY BEETHOVEN (zaterdag 22 maart, zie ook recensie in SN#102) en SCORE (dinsdag 25 maart). En – primeurtje – Schokkend Nieuws heeft zaterdag een interviewafspraak met Metzger!

Uit de anime-selectie worden bij de Melkweg vertoond: het psychedelische BELLADONNA OF SADNESS uit 1973, over een vrouw die haar ziel aan de duivel verkoopt (woensdag 19 maart) en NIGHT ON THE GALACTIC RAILROAD uit 1985, over de vreemde roadtrip van twee kittens (zondag 23 maart.)

Ten slotte zijn er ook nog twee modernere titels te zien. Op donderdag 27 maart presenteert Subbacultcha! COMPUTER CHESS van Andrew Bujalski, over een tournooi voor schaakcomputers in de jaren tachtig (gefilmd op analoge videocamera’s uit die tijd) en op vrijdag 28 maart is A FIELD OF ENGLAND van Ben Wheatley te zien.

De Melkweg
Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam
14 t/m 28 maart 2014
Alle films beginnen om 20:00, behalve MISTY BEETHOVEN (23:00)
Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!