Zombeaver
Zombeaver
Nieuws
4 maart 2014

Eeeeek! The Night of Terror!

ZombeaverDaar is-ie weer: The Night of Terror. Hét jaarlijkse uitje voor nachtbrakers die aan tien dagen Imagine Film Festival niet genoeg hebben en zich op de traditionele zaterdag (12 april ditmaal) van middernacht tot ’s ochtends vroeg vrijwillig blootstellen aan de gruwelijkste taferelen. En dat allemaal onder het toeziend oog van Master of Ceremony Jan ‘Mr. Horror’ Doense.

Ook dit jaar maken de nachtbrakers weer het majestueuze Pathé Tuschinski onveilig.

De aftrap geschiedt iets na middennacht met THE QUIET ONES, een nieuwe Hammer-productie over een professor die zijn studenten bij een gevaarlijk experiment betrekt: het oproepen van een poltergeist. Je hoeft geen Tobe Hooper of Steven Spielberg te heten om te begrijpen dat voor zulke roekeloosheid een hoge prijs moet worden betaald. ‘Inspired by actual events.’ Brrr.

De nacht gaat verder met OCULUS, waarin een behekste spiegel het leven van broer en zus Russell in een nachtmerrie verandert. Van regisseur Mike Flanagan vertoonde Imagine in 2012 de low budget chiller ABSENTIA, waarin deze maximaal rendement wist te halen uit een eenvoudig voetgangerstunneltje. Dat belooft wat voor die spiegel…

Om een uur of vier ’s ochtends is het tijd voor de krankzinnige Nazi-zombie-orgie van DEAD SNOW 2: RED VS DEAD. Inderdaad, het vervolg op de Noorse splatterkomedie uit 2009. De enige overlevende van de eerste confrontatie met de ondode Nazi’s komt bij in het ziekenhuis. Op de plek van zijn geamputeerde arm is een nieuwe arm aangezet, afkomstig van één van de Nazi’s… Wie zijn klassiekers kent, begrijpt dat dat niet veel goeds betekent.

Het moet niet gekker worden? Dat wordt het wel degelijk in uitsmijter ZOMBEAVERS, waarin een groepje vakantievierende jongeren wordt belaagd door, je raadt het al, bloeddorstige bevers. De trailer belooft een kruising tussen PIRANHA en Troma, met lekker melige old-school creature effects.

The Night of Terror vindt plaats in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 april. De voorverkoop begint op 6 maart a.s. 

www.imaginefilmfestival.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!