haunterdvdinlay
haunterdvdinlay
Beeldbuis
2 februari 2014

Deze week op dvd en blu-ray

haunterdvdinlayEen avonturenfilm van en met Jackie Chan en een spookfilm over, tsja, spoken. En toeval of niet, in beide films die deze week op dvd en blu-ray uitkwamen waart de geest van 1986.

CHINESE ZODIAC (Splendid, 30 januari) is de derde film in de ARMOUR OF GOD-serie over de Indiana Jones-achtige avonturier en schatgraver Asian Hawk, gespeeld door Jackie Chan. Ook deze keer gaat Asian Hawk op zoek naar een bijzondere schat; twaalf bronzen dierenriembeelden die halverwege de negentiende eeuw door Britse en Franse legers werden geroofd uit het Keizerlijk zomerpaleis in Peking. Net als ARMOUR OF GOD (1986) en OPERATION CONDOR (1991) werd CHINESE ZODIAC door Chan zelf geregisseerd. Volgens IMDb was Chan daarnaast (mede)verantwoordelijk voor het scenario, de productie, cinematografie, art direction, props, belichting, catering en uiteraard de stunts – zowel zijn eigen als die van anderen.

In HAUNTER (De FilmFreak, 28 januari) zit Lisa (Abigail Breslin), een geest, al sinds 1986 opgeloten in haar huis met de geesten van haar familieleden. Ze probeert de nieuwe bewoners te helpen zodat zij niet hetzelfde lot ondergaan. Regisseur Vincenzo Natli regisseerde eerder onder andere CUBE (1997), CYPHER (2002) en SPLICE (2009). Hoofdrolspeler Abigail Breslin (SIGNS, ZOMBIELAND) is op dit moment in de bioscoop te zien in ENDER’S GAME. In bijrollen treffen we nog twee bekende genre-gezichten; Stephen McHattie (WATCHMEN, THE TALL MAN) en David Hewlett (Stargate Atlantis, RISE OF THE PLANET OF THE APES).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!