femaleavengers
femaleavengers
TGIF
31 januari 2014

Thank God It’s Friday 31 januari

femaleavengersEn toen waren we al weer bij de laatste Thank God It’s Friday van januari beland! Time flies when you’re having fun en als je natuurlijk een berg linkjes hebt om door te klikken! Deze keer een lading superhelden, ideeën voor carnaval en Morpheus schnabbelt er wat bij.

SUPERHELDEN | Om te beginnen bij de dames en heren in leggings en capes. Deze schrijver vraagt zich af waar die superhelden toch al die nieuwe elementen ontdekken. Agents of S.H.I.E.L.D. kon mij niet boeien en na drie afleveringen heb ik het opgegeven. Deze scoops (Bill Paxton, Lady Sif!) maken me echter toch wel weer nieuwsgierig. Voor de special effects nerds onder ons: hier wordt de aanval op Tony Starks bescheiden optrekje in IRON MAN uit de doeken gedaan. De vrouwelijke Avengers hiernaast vind je hier in een grotere versie. Vond je Batman en Bane ook zo onverstaanbaar in THE DARK KNIGHT RISES? Steve Coogan en Rob Brydon wel en in deze scène uit THE TRIP TO ITALY doen ze dit op hilarische wijze na. Take off your mask love, can’t hear a word you’re saying. Nog meer Batman of beter gezegd Bruce who lives at home. En Batmath. En Batman Bath Mat! Ten slotte om dit superheldenblokje goed af te sluiten: Tom Hiddleston (Loki) die halfnaakt en met blonde manen auditie doet als Thor. You’re welcome.

FROZEN | Zelf heb ik enorm genoten van FROZEN, hopelijk verlies ik daarmee niet mijn Schokkend Nieuws-credit. Hier wordt het muzikale hoogtepunt Let it go in 25 verschillende talen gezongen. Probeer dat maar eens mee te zingen tijdens de vrijdagmiddagborrel-karaoke. Arnold Schwarzenegger spreekt een geheel eigen taaltje en zingt als Mr. Freeze (via een imitator) ook even een mopje mee. In FROZEN blijkt prins op het witte paard Hans eigenlijk een enorme eikel te zijn en dat is best vernieuwend.

CARNAVAL | Het duurt nog even voor het carnaval is, maar voor de vrouwelijke Schokkend Nieuws-lezers van onder de rivieren wat tips. Je kunt je natuurlijk weer in Tiroler outfitje hijsen met je vriendinnenploeg, maar deze Disney-maskers zijn een stuk origineler en enger. Of ga als een sexy Transformer. Toepasselijke anekdote: een tijdje terug hadden broer, zus en ik een verkleedfeest. Na een week knutselen waren onze kartonnen Transformerpakken af. Sexy waren we niet, maar we hadden wel flessen drank in onze pakken gebouwd en wonnen de prijs voor beste kostuums. Dus.

VAN VIDEO NAAR FILM | Wie denkt aan videospel-verfilmingen denkt waarschijnlijk ook meteen aan Uwe Boll die daar zo’n beetje zijn carrière van gemaakt heeft. Nu gaan de geruchten dat verfilmingen van Assassin’s Creed en Halo in de maak zijn. Het goede nieuws is dat Uwe daar niets mee te maken heeft. Dan verder met het slechte nieuws. Geen videospel maar ik had hem ooit op video dus ik tel hem hier mee: de anime klassieker GHOST IN THE SHELL wordt verfilmd en wel door Rupert Sanders van het slappe SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN. Go home Hollywood, you’re still drunk.

STAR WARS | Baal je ook zo van de onnodig opgepoetste STAR WARS-versies? Deze fans wel. Pimp je autogordel. Of je hobbelpaard. Doe ook eens wat met je tl-buis. Dit vergt wat meer knutselwerk en geduld, maar dan heb je wel wat. Deze kunstenaar houdt erg van STAR WARS en bananen. En deze kunstenaar maakt van allerlei bekende mensen STAR WARS-poppetjes.

ROBOCOP | De remake van ROBOCOP gaat over twee weken in première. Hier zeven feitjes over de originele ROBOCOP. En een honest trailer van de remake. Wat vindt de originele Robocop, Peter Weller, er nou eigenlijk van? En zou hij zijn koffie uit deze beker drinken?

WETENSCHAPPELIJK VERANTWOORD | Ook weer even wat langere artikelen en video’s met iets meer diepgang om verantwoord wat (werk)tijd te verspillen. Zo heb ik een lesje literatuurgeschiedenis voor je. De cursus cinematografie wordt gegeven door Edgar Wright, dit keer behandelt hij de ‘art of the close-up’. Ook dit semester een geschiedenisles over Robert, de bezeten pop en inspiratiebron voor Chucky. Verder diepgravend onderzoek naar wat nou het stomste is dat Indiana Jones ooit heeft gedaan. En er was eens een tijd lang lang geleden waarin de special effects niet uit een digitale trukendoos kwamen maar nog handwerk waren.

GRABBELBAK | En ten slotte nog een losse verzameling linkjes. Morpheus moest toch wat na de MATRIX om zijn leren jassen te bekostigen. Bekende filmquotes in een handige tabel. Prachtige concept art van Terry Gilliam’s THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE. De sweded versie van THE THING. De bekende mensen achter de stemmen van je favoriete tekenfilmpersonages. Nog plek in je tuin voor de originele raptor-kooi uit Jurassic Park? Iedereen heeft een plekje op zijn plank, en natuurlijk in zijn/haar hartje, voor Hayao Miyazaki. Het nieuwe kostuum van de Doctor. Zombie-Bambi. Eindelijk een vervolg op SERENITY. En ten slotte, met dank aan Jerry Veneman: hoe ziet de tweeling van THE SHINING er nu uit?

Dat was het weer voor deze Thank God It’s Friday. Heb je nog een leuke link? Stuur hem net als Jerry door naar tgif@schokkendnieuws.nl. En kids, stay in school!

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!