witcher
witcher
Beeldbuis
31 december 2019

Beeldbuis 01-01-2020

witcher BEELDBUIS | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Beeldbuis vind je interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Hier kijken we Blu-rays, DVD’s en VOD.

Netflix & Amazon

Het kan je niet ontgaan zijn; sinds 20 december staat THE WITCHER op Netflix. De serie is gebaseerd op de fantasyboeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski en speelt zich af in een middeleeuwse setting vol ridders, draken, boerenknechten, koningen en prinsessen. We volgen Geralt (Henry Cavill), een monsterjager die voor het juiste bedrag al uw ongure wezens doodt. Striga? Vukodlak? Selkiemore? Als je wilt weten waar dit over gaat dan moet je toch echt even kijken. De jonge prinses Ciri is op zoek naar onze stoere monsterjager, nadat haar stad werd aangevallen. Volgens haar oma (MyAnna Buring, RIPPER STREET) kan alleen Geralt haar redden. 

Tip voor als je de serie gaat kijken: de serie speelt met tijdlijnen. Soms kijk je, zonder het te weten, naar een verhaallijn die al heeft plaatsgevonden. Dat kan verwarrend werken.

Verder staan sinds 22 december de eerste afleveringen van het vierde seizoen van RICK AND MORTY op Netflix. Daar kan ik kort over zijn: als je Rick en Morty leuk vindt dan is dit meer van wat je lekker vindt. Uiteraard weer flink wat humor, sarcasme, filmreferenties en grof geweld. Zo hebben we onze tekenfilmseries graag. En met titels als Edge of Tomorty: Rick Die Rickpeat weet je dat dat wel goed komt.

SUPERNATURAL staat sinds 16 december met 13 seizoenen op Amazon Prime Video NL. De avonturen van de gebroeders Sam en Dean Winchester vormen al sinds 2005 een continue stroom aan duister vermaak. Ze bevechten allerlei demonen en monsters en veroveren ondertussen ook menig dameshart. De serie loopt nog steeds en is in 2019 al aan het 15e seizoen begonnen. Dus wie de serie nog niet eerder zag kan wel even vooruit.

DVD, Blu Ray & VOD (Videoland, Pathé Thuis & Ziggo)

Deze maand verschenen ook de films FREAKS, DRAGGED ACROSS CONCRETE en ONCE UPON A TIME … IN HOLLYWOOD op DVD en Blu-ray. Alle drie de films werden gerecenseerd door Schokkend Nieuws-medewerkers Romy van Krieken, Julius Koetsier en Gerlinda Heywegen.

Coming Up

Tenslotte alvast wat tips voor aankomende films en series. Vanaf 13 januari is op Videoland en op Ziggo de driedelige DIVERGENT-reeks te zien: DIVERGENT, INSURGENT en ALLEGIANT. Op Pathé Thuis is de trilogie nu al te huur. Verder verschijnen 9 januari DARK ENCOUNTER en MONOS op DVD en Blu-ray. En op Netflix kunnen we gaan genieten van een nieuwe serie over graaf Dracula, simpelweg getiteld: DRACULA. We zijn benieuwd!

Iedereen weer veel kijkplezier voor de buis gewenst en dat we ook in 2020 maar veel schokkends vanaf de bank mogen bekijken. Nootjes, popcorn en een drankje binnen handbereik: Chin-Chin!

31 december 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!