star wars
star wars
TGIF
8 maart 2013

Thank God It’s Friday 8 maart

star warsHet zou geen echte vrijdag zijn zonder linkverzameling! Deze week verbazingwekkend veel Shakespeare, maar geen zorgen: er is ook geen gebrek aan pulpmeuk om de ingang van het weekend te vieren.

BOOTLEGS | Deze verzameling bootleg-covers moet je echt zien om hem te geloven. Eigenlijk wil ik veel van wat ze adverteren wel zien. STAR WARS met de Schwarzenegger uit PREDATOR? THE MATRIX met meer bloot? GAME OF THRONES seizoen 2 met Sean Bean (snif) in THOR-kostuum? Graag! (Ik moet trouwens door de toevallige superpositie van Ah-nuld en Shakespeare direct denken aan de briljante parodie uit LAST ACTION HERO. “To be, or not to be. Not to be.” Maar dit terzijde)

STAR WARS | Over de ruimtesaga gesproken: er is een oude making-of documentaire naar youtube ge-upload. 

GAME OF THRONES | Over de fantasy-serie-waar-we-nog-maar-22-dagen-op-hoeven-te-wachten gesproken: Emilia Clarke, de Khaleesi zelf, staat op het moment op Broadway als Holly Golightly. Naakt. Het zorgde op de een of andere manier voor flink wat ophef, omdat het voltallige publiek haar op de foto wilde zetten. Jongens. Ooit gehoord van, eh, het internet?

THE MATRIX | En over de “I know kung-fu”-film  gesproken: hieronder een versie in 60 secondes:

UNIVERSAL SOLDIER | Lieuwe van Albada gaf UNIVERSAL SOLDIER: DAY OF RECKONING 3.5 skulls, maar gaf ook toe dat hij er vrij weinig van begrepen had. Deze uitleg helpt niet veel, maar grappig is het wel. 

hemlock

HEMLOCK GROVE |Netflix maakt tegenwoordig ook series, o.a. het door Eli Roth geproduceerde HEMLOCK GROVE, met Famke Janssen, Dougray Scott en een jongen met iets teveel eyeliner. De trailer is intrigerend genoeg, maar de poster (rechts) valt vooral op.

BADASSDOM | Slecht nieuws voor degenen die (zoals ik) uitkeken naar THE KNIGHTS OF BADASSDOM. Jammer. Ik had Tyrion, River Tam en Jason Stackhouse graag samen zien LARPen.

DONKEY KONG | Dit hadden we gemist toen het gepost werd, maar het is te mooi om het jullie te ontzeggen: iemand maakt prachtige Donkey Kong levels met o.a. ALIEN, GAME OF THRONES, DOCTOR WHO en BATMAN als inspiratie!

SXSW | Het South by Southwest festival gaat vandaag van start. Hier een preview met 15 films die er zullen draaien, waaronder de nieuwe EVIL DEAD, het interessant klinkende PLUS ONE, HAUNTER van Vincenzo Natali (CUBE, SPLICE) en UPSTREAM COLOR van de maker van PRIMER. Ik krijg er gewoon zin van om naar Texas op vakantie te gaan!

CHUCKY | Dat is nog eens schrikken, als je bij de drive-through van een fast-food restaurant werkt:

 

chuckyTAART | We hebben al eerder taarten getoond in de TGIF, maar hier is een hele collectie te vinden! Waaronder ook Chucky weer – de moordende pop is populair. 

BACK TO THE FUTURE | De tweede FUTURE film heeft tegen ons gelogen, zegt io9. Ach. We hebben nog twee jaar. Daarin kunnen we op z’n minst de zonnebriltelefoon nog wel ontwikkelen, toch?

SUPERKRACHTEN | Een leuke cartoon met allerlei volstrekt nutteloze superkrachten. Al gaat mijn voorkeur nog altijd uit naar Meltman, “with the power to … melt!

JACK | Er stond recent in GQ een boeiend stuk van Mark Harris over de nieuwe mannelijke ster. Hij heeft het o.a. erover dat echte sterren aan één naam genoeg hebben. En het is waar. “Jack” is een heel gebruikelijke naam, en er zijn tientallen acteurs die Jack als voornaam hebben, en toch weet je direct wie er bedoeld wordt. Die Jack zien we in deze gifs zich voorbereiden op een iconisch filmmoment, en Leonardo diCaprio weet z’n wenkbrauwen mooi te imiteren.

WIZARD OF OZ | Deze grappige plotbeschrijving heb ik al wel eens eerder zien langskomen, maar de release binnenkort van OZ: THE GREAT AND POWERFUL is een mooi excuus om het nog eens te linken.

ROBOTS | Hier een lijstje van memorabele robotbutlers. Ik mis vooral GERTY uit MOON. En Elsie uit THE JETSONS is meer een huishoudster dan een butler (ik heb mijn roomba naar haar vernoemd), maar ze had de lijst (op wereldvrouwendag) wat minder manneljk kunnen maken. Hebben jullie nog aanvullingen op de lijst?

SHAKESPEARE | Wat doen twee trailers voor Shakespeare-adaptaties op de SN-website? Nou, de eerste is Macbeth  met robots. De tweede is eerlijk gezegd een beetje valsspelen, maar a) het is van geekkoning Whedon, en b) ik word er vrolijk van, en wie wil er nou niet vrolijk z’n weekend in? 

 

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!