Byzantium-Poster
Byzantium-Poster
Nieuws
7 maart 2013

Imagine op tournee

Byzantium-PosterAl zin in het Imagine Film Festival, van 8 t/m 17 april? Voor wie niet langer kan wachten is er goed nieuws: Imagine gaat al vanaf 26 maart op tournee met Neil Jordans vampierthriller BYZANTIUM.

Als voorproefje van het festival organiseert Imagine, in samenwerking met distributeur Cinéart, een preview tour met de fantasy-thriller BYZANTIUM van Neil Jordan (o.a.INTERVIEW WITH THE VAMPIRE, THE CRYING GAME). De film reist van 26 maart tot en met 7 april langs 17 filmtheaters, en is daarna uiteraard ook te zien tijdens het festival zelf.

BYZANTIUM gaat over de twee mysterieuze vrouwen Clara en Eleonor, die hun toevlucht zoeken in een reeks van verlaten hotelresorts aan de Engelse kust. Clara (Gemma Arterton) ontmoet de verlegen Noel, die hen onderdak geeft in zijn groezelige pension. De 16-jarige Eleonor (Saoirse Ronan) raakt bevriend met Frank en vertelt hem hun dodelijke geheim. De twee vrouwen zijn tweehonderd jaar geleden geboren en overleven op mensenbloed. Zodra het gerucht van hun geheim zich verspreidt, worden ze door hun verleden ingehaald, met fatale gevolgen.

Het Imagine Film Festival, nu in zijn 29ste jaar, biedt van 8 tot en met 17 april een breed programma met fantasy, science-fiction, horror, animatie, martial arts en documentaires. Tijdens het komende festival zijn naast BYZANTIUM onder andere nieuwe films te zien van Brandon Cronenberg (ANTIVIRAL), Pascal Laugier (THE TALL MAN) en Jennifer Lynch (CHAINED). Speciale programma’s zijn Bollywood & Beyond, een verkenning van de Indiase genrefilm, en House of Psychotic Women, een themaprogramma rond vrouwelijke neuroses in horrorfilms. Het volledige programma is vanaf half maart online te vinden op www.imaginefilmfestival.nl.

BYZANTIUM zal langs de volgende theaters reizen:

26 maart: Focus Filmtheater – Arnhem
26 maart: Lantaren/Venster – Rotterdam
27 maart: Lux Nijmegen
2 april: Filmhuis Lumen – Delft
2 april: Filmschuur – Haarlem
3 april: Amsterdam – Kriterion
3 april: Chassé Cinema – Breda
3 april: ForumImages – Groningen
3 april: Lumière – Maastricht
4 april: Filmhuis Bussum
4 april: De Keizer – Deventer
4 april: Filmhuis Den Haag
5 april: Amsterdam – EYE
5 april: Filmhuis Leeuwarden
5 april: ’t Hoogt – Utrecht
5 april: Verkadefabriek – Den Bosch
7 april: Filmtheater Hilversum

Meer informatie, zoals de aanvangstijden, vind je in de komende tijd op www.imaginefilmfestival.nl. (Online) kaartverkoop gaat via het betreffende filmtheater.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!