1
1
TGIF
8 mei 2014

Thank God It’s Friday 9 mei

1Het was een beetje komkommertijd deze week, wat filmnieuws betreft. Hopelijk heb ik genoeg linkjes bij elkaar gesprokkeld om dat laatste uurtje van je werkdag door te komen. In deze Thank God It’s Friday ontkomen we natuurlijk niet aan GODZILLA, STAR WARS en moederdag!

VOOR JE MOEDER | Aanstaande zondag is het moederdag! Niet weer een doos Merci kopen; ik heb originele tips voor de geeky moeder in je leven! Of natuurlijk gewoon voor jezelf. Zoals deze cadeaus voor moeders van draken of Whovians. Je kunt natuurlijk ook zelf iets in elkaar knutselen, net als vroeger op de basisschool. Een asbak is nogal 1980, maar deze papieren kunstwerkjes kunnen weer wel. Of je zaagt een boom om en maakt een kunstig houtsnijwerkje. Ben je wat passiever ingesteld, doe dan lekker een toepasselijke horrorfilm-marathon met je moeder of geef haar deze mooie The Walking Dead Blu-ray-set. Kun je die daarna van haar lenen. Heb je wat goed te maken of een bak geld om uit te geven dan is deze THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS koekoeksklok een mooi cadeau. Deze koelkast is hartstikke nep, maar zou wel rete-stoer zijn om te hebben. De klapper van de week is deze PACIFIC RIM  tafel. Deze Jeager hand is eigenlijk bedoeld om aan te vergaderen, maar hij doet het vast ook goed als eettafel. Heb je meteen een goede reden om vaker bij je moeder langs te gaan.

GODZILLA | Vanaf volgende week draait GODZILLA in de bioscopen! Wil je helemaal onbevooroordeeld de bioscoop in, sla dan de volgende link met twee clips uit de film even over. De Japanse Godzilla-fans vinden Godzilla maar een vetzak. Kan ook niet anders als je hele auto’s naar binnen werkt. Jawzilla! Wil je Godzilla’s tocht door San Francisco volgen? Dat kan met Godzilla: Strike Zone, een game die je op je mobiel kunt spelen. Nu te halen in de app-store dus je hoeft niet eens naar de Appie. Tenslotte nog wat verantwoord leesvoer in dit artikel over de wetenschap, ethiek en het rubberen pak van Godzilla.

FILMNIEUWS | Er komen veel interessante films aan. Zo werd eerder deze week bekend dat ‘onze’ Paul Verhoeven bezig is met een rape-revenge film gebaseerd op het boek Oh!. Ook in de maak: een remake van MANIAC COP geproduceerd door Nicolas Winding Refn (DRIVE). Na de Teenage Mutant Ninja Turtles en Jem and the Holograms is het de beurt aan de Power Rangers om in nieuwe lycra-pakjes gehesen te worden. In het persbericht heeft Lionsgate het over de wereldwijde fanbase en de gedetailleerde mythologie van de Power Rangers. Zelf kan ik mij alleen maar kneuterige gevechten en halfbakken effecten herinneren. Wel interessant: de nieuwe van Christopher Nolan INSTERSTELLAR. Daarvan is hier de eerste poster te zien. Nog interessanter: Clive Barker’s korte verhaal Jacqueline Ess: Her Will and Testament wordt verfilmd door Jovanka Vuckovic en Cercei herself, Lena Heady zal de titelrol vertolken! Jacqueline Ess gaat over een vrouw die met haar gedachten lichamen kan vervormen en zo mannen het ultieme genot kan schenken. Maar dat genot komt met een prijs. Ik schat dat dit er wel eentje wordt voor 16+. Weinig seks, wel veel harige lijven in deze previews van DAWN OF THE PLANET OF THE APES. Een handige grafiek met de meest overschatte én onderschatte films. Tenslotte een film die na het zien van de trailer meteen in mijn must-see lijst terecht kwam: WHAT WE DO IN THE SHADOWS. Een mockumentary over vampiers met Jermaine Clement, die weer de helft is van Flight of the Concords. Zijn jullie ook enthousiast?

GRABBELBAK | Voor ik afsluit met draken en STAR WARS nog wat losse linkjes. Klik en win! Zoals hier een rap battle tussen Walter White en Rick Grimes. Hierboven zag je er al één: psychotische Looney Tunes. Spoiler alert!!! In THE AMAZING SPIDER MAN 2 zat een scène na de aftiteling, en deze verwees niet naar een volgende SPIDER-MAN maar naar een heel andere film. De reden waarom we geen Wonder Woman film krijgen. Niet te koop, wel leuk om te zien: JAWS lego. Dit artikel vond ik zelf erg interessant: over hoe special effects eigenlijk helemaal niet meer zo speciaal zijn en steeds minder vaak weten te verbazen. En hoe ziet het eruit als je de special effects weglaat? Ga je straks nog de kroeg in en op zoek naar liefde? Probeer te scoren met één van deze Game of Thrones pick up lines. Succes gegarandeerd.

WHERE ARE MY DRAGONS?! | Nou hier, in dit handige overzichtje van draken uit film en televisie gerangschikt op grootte. Nu niet meer verliezen hoor, Khaleesi! Nog een draak in dit korte filmpje dat gemaakt werd naar aanleiding van  THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG.

STAR WARS | Zijn jullie STAR WARS al moe? Nee? Gelukkig maar, want ik heb nog wat STAR WARS gerelateerde zin en onzin. Zo was het op 4 mei STAR WARS-dag, hebben jullie dat nog gevierd? Alles over deze feestdag hier. STAR WARS personages die helaas afgewezen werden. Net als deze muzikanten die auditie deden voor de Cantina-band. De eerste selfie van de STAR WARS set. STAR WARS snuggie! Maak je eigen opblaasbare Death Star. Er komt misschien nog een vrouwelijk personage bij in STAR WARS VII. Wauw, dan zijn er dan misschien al drie! Om af te sluiten met een vrolijke noot: de eerlijke trailer van STAR WARS II: ATTACK OF THE CLONES met als hoogtepunt het verschrikkelijke acteerwerk van Hayden Christensen. Heeft die daarna nog wat gedaan?

Dat was hem weer. Fijn weekend! Alle tips kunnen naar [email protected]. Vergeet je moeder niet!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!