field-in-england
field-in-england
Nieuws
5 mei 2014

Driemaal Wheatley winnen?

field-in-england PRIJSVRAAG | Brits kitchen sink drama met een bizarre horrortwist, een dodelijk grappige romantische komedie en een – eh – psychedelische alchemistenfilm? Ben Wheatley is één van de meest verrassende filmmakers van dit moment. Win downloads voor zijn drie bovengenoemde toppers!

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen, de winnaars hebben bericht gehad.

Voor wie ze niet meteen herkende: KILL LIST was in 2011 die ene film waarvan mensen zeiden dat ze het einde absoluut niet mochten verraden – en dat natuurlijk dolgraag wilden doen. “Mijn verkooppraatje,” vertelde Wheatley destijds in een interview met Schokkend Nieuws, “is altijd: KILL LIST is gebaseerd op mijn eigen nachtmerries en angsten: afgesloten ruimtes, achtervolgd worden door oude naakte mensen en dinner parties.”

SIGHTSEERS, de zwart-komische zomervakantie van de naïeve Tina en het buitenbeentje Chris, werd door recensente Marjan Westbroek niet minder dan “een meesterwerk” genoemd: “De grafisch in beeld gebrachte ingedeukte schedels vormen een intrigerend contrast met de oer-Engelse campings en lullige toeristenattracties, begeleid door een al even Engelse tachtigerjaren-soundtrack.”

Recensente Basje Boer noemde Wheatleys laatste, A FIELD IN ENGLAND. “The very definition of cult.” Drie deserteurs op een slagveld, halverwege de zeventiende eeuw, proeven van de hebzucht, de alchemie en hallucinogene paddenstoelen. “Wheatley [werpt zich op] als de natuurlijke opvolger van Nicolas Roeg: een filmmaker die niet volgens sjablonen filmt, maar vaart op het onbewuste. En enger dan wat zich daar afspeelt, wordt het zelden.”

Meer lofprijzingen hebben we niet, dus nu is de beurt aan jou. Distributeur Cinéart brengt A FIELD IN ENGLAND vanaf 6 mei uit op iTunes. Een maand later verschijnt de film ook op de andere VOD platformen. Ter gelegenheid daarvan geven we vijf gratis downloads weg van de drie laatste Weatleys. “Open up and let the devil in!”

Meedoen? Stuur ons dan voor 10 mei het antwoord op de volgende vraag:  Hoe heette het speelfilmdebuut van Ben Wheatley? De winnaars ontvangen van Cinéart een mail met de drie download-linkjes voor iTunes.

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen, de winnaars hebben bericht gehad.

De films bekijken op iTunes (maar dan betaald)? Dat kan  hier

5 mei 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!