Nurse Inlay
Nurse Inlay
Beeldbuis
10 mei 2014

Deze week op dvd en blu-ray

Nurse Inlay Vanaf deze week verkrijgbaar op dvd en blu-ray; een sexy ziekenhuishorror in 3D en de tweede spin-off van een populaire fake found footage horrorserie.

Overdag is Abby een hardwerkende verpleegster maar ’s nachts reinigt zij de wereld van mannen die denken met hun lul. NURSE 3D (A-film, 6 mei) is een komische horrorfilm die alle ziekenhuisclichĂ©s over zusters met netkousen en diepe decolletĂ©s uit de kast de trekt en er vervolgens nog een bloederig schepje bovenop doet. “Een deel van de lol van de film zit hem in het gebruik van deze clichĂ©s, die vervolgens door Abby’s bloedige toorn verbrijzeld worden”, schreef recensent George Verweij. Het plezier wordt verhoogd door komische bijrollen van o.a. Judd Nelson als een op seks beluste chirurg en Kathleen Turner als hoofdzuster Betty. ” Minder geslaagd is het voorspelbare verhaal dat de humor en bloederigheid bijeen moet houden. ” Wat het eindoordeel van George is, kan je hier lezen.

In PARANORMAL ACTIVITY: THE MARKED ONES (Media Tornado, 7 mei) gaat tiener Jesse met zijn vrienden op onderzoek in het appartement van zijn recentelijk overleden benedenbuurvrouw Ana. Niet alleen klinken er griezelige geluiden uit haar woning maar tevens gaat er het gerucht dat Ana een heks was. De camera gaat uiteraard mee. THE MARKED ONES is, na TOKYO NIGHT, de tweede spin-off en geen direct vervolg op PARANORMAL ACTIVITY 4. Hoewel in de film veel herkenbare elementen uit de vorige films zitten, zoals jump-scares, geforceerde plotwendingen en de immer doorfilmende personages, bevat THE MARKED ONES volgens recensent Lieuwe van Albada ook een paar slimme vondsten. “Zo hebben de vrienden een ouderwets stuk speelgoed dat als een soort Magic 8-Ball vragen kan beantwoorden: ‘Is there something here? Are you bad?’ [en] gebruiken Jesse en Hector hun camera bijvoorbeeld om Jackass-achtige stunts op te nemen.” PARANORMAL ACTIVITY: THE MARKED ONES is verkrijgbaar in twee smaken: een 81 minuten durende versie op dvd en een extended version van maar liefst 101 minuten op blu-ray. Eerder deze week publiceerden wij een interview met regisseur Christopher Landon.

10 mei 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nĂłg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!