Minnie
Minnie
TGIF
5 september 2014

Thank God It’s Friday 5 september

Minnie TGIF | Het is weer tijd voor je wekelijkse linkscocktail! Deze week met een flinke scheut superhelden, een plonsje Game of Thrones, een snuifje Imagine en een fruitige Cornetto-afdronk. Proost!

HELDEN | Joaquin Phoenix weet niet of hij zichzelf wel geschikt vindt voor een rol als Dr. Strange. Dwayne ‘The Rock’ Johnson heeft niet zo’n last van dat soort issues en wordt Black Adam in SHAZAM. Intussen verklapt Stan Lee dat er een Black Panther film gaat komen. En als je het over de duvel hebt: diezelfde Stan Lee had bijna een veel leukere cameo in GUARDIANS OF THE GALAXY gehad! Het tweede deel van GUARDIANS gaat trouwens meer vrouwelijke personages bevatten, kondigde regisseur James Gunn aan. Hier alvast wat opties. Op 23 september gaat Marvels Agents of S.H.I.E.L.D. tv-serie weer los! Er is een nieuwe trailer en een synopsis, waarin natuurlijk spoilers voor seizoen 1, maar ook voor de laatste Captain America film, wees gewaarschuwd. Mocht je het eerste seizoen trouwens na een paar afleveringen opgegeven hebben: ik raad je aan het nog een keer te proberen. Het trok lekker bij in de tweede helft. Meanwhile, on the internet, claimt Warner Bros. spontaan een paar webadressen. Aquamanthemovie.com bijvoorbeeld, en… wonderwomanthemovie.com! Ik geloof het pas als ze voor mijn neus over het scherm huppelt in een kek pakkie.

GAME OF THRONES | Het haalt de magie altijd een beetje weg, maar je kan niet niet kijken: een breakdown van de special effects in seizoen vier van Game of Thrones (met spoilers). STAR WARS is Game of Thrones trouwens aan het leegplukken; na Gwendoline Christie (Brienne) is nu ook Miltos Yerolemou (Syrio Forel) aan boord. Misschien moeten Bran Stark en Hodor ook maar auditie gaan doen in a galaxy far far away want die zitten er volgend seizoen niet in. Hodor? Hodor! En hier is nog de Game of Thrones intro in Saul Bass stijl, met smoooooooth jazz begeleiding. 

HEY GAST | Picture it: Imagine Filmfestival, 2013. Een goed leuke-gasten-jaar, waaronder Aaron Moorhead and Justin Benson van RESOLUTION en Jeremy Gardner en Adam Cronheim van THE BATTERY. Die ontmoetten elkaar daar allemaal voor het eerst en nu anderhalf jaar later is hier een grappig promofilmpje van Moorhead en Benson voor de première van hun nieuwe film SPRING, een film waarin Jeremy Gardner meespeelt! Imagine, the ultieme matchmaker. En hier is nog een trailer voor de making of docu van THE BATTERY (nummer 5 in de Schokkend Nieuws jaarlijst van 2013) zoals die op hun nieuwe dvd staat. Kijk die Silver Scream Award nou eens trots aan de muur achter Cronheim hangen!

CREATIEF MET CRONENBERG | Gevaarlijk als je net als ik aanleg voor migraine hebt, maar wel fascinerend hypnotiserend. De audiovisuele kunstenaars  van Quasigroup maakten een filmpje van vier stukjes uit Cronenberg films, die ze… ach laten ze het zelf ook maar uitleggen: ‘manipulated in real-time and stretched to expose the exquisite details of the photography and the dramatic atmosphere characteristic of Cronenberg’s physical and psychological cinema.’ Juistem. SCANNERS, VIDEODROME en DEAD RINGERS komen langs. Morgen en volgende week trouwens live te zien in EYE Amsterdam!

SERIES EN FILMS | Er zoemen allemaal namen rond voor een nieuwe Snake Plissken trilogie (?), maar geeneen daarvan is Kurt Russell! That can’t be right. Favoriet schijnt Charlie Hunnam (PACIFIC RIM) te zijn, maar die gaat binnenkort ook al King Arthur spelen, en je kan natuurlijk niet alles tegelijk. Er komt ook nog een nieuwe BLADE sequel. Waarschijnlijk. Hier zijn American Horror Story tv-spots voor het nieuwe seizoen! En Bryan Fuller, met hippe bril en vosje, praat over zijn plannen voor Neil Gaimans American Gods serie. Nog meer nieuws dat mijn Gaiman-hartje sneller doet slaan: zijn Hansel and Gretel graphic novel is nog niet eens uit, maar de film is al aangekondigd!  Daar krijg ik nou een vrolijke vrijdag van.

captain america VAN ALLES | In de categorie ‘wat houden we toch van fangeeks met teveel vrije tijd’: Pulp Empire! Anderhalf uur THE EMPIRE STRIKES BACK in de stijl van Quentin Tarantino. En als dat wat veel van het goede is, is er ook gewoon een trailer. Altijd al een sweet transvestite from transsssssexual Transylvania willen zijn? Don’t dream it, be it: MAC heeft een ROCKY HORROR PICTURE SHOW make-up-lijn gelanceerd! Tikkie laat voor een film uit 1975, dat wel. Iets om in de gaten te houden: regisseur Mick Garris en zijn groeiende interview-archief. Waar je al geen top 10 van kunt maken: tien Jason Voorhees videogame rip-offs/tributes. Van pixelpoppetjes tot digitale kunst, maar natuurlijk altijd met dat masker op. Waar je al geen top 12 van kunt maken: twaalf bizarre dingen die men zoal gebaard heeft in films. Een supercut van ragtag misfit outcast teams in films. Leuk, maar waar zijn de big damn heroes van SERENITY? Deze behind the scenes foto’s van de scifi-klassieker BARBARELLA, met verschillende stadia van dát kostuum, deden een SN-redactielid die naamloos zal blijven verzuchten dat hij hoopte op een toekomst waarin alle vrouwen zich zo zouden kleden, behalve zijn eigen dochters. Deze posters van Rich Kelly wil ik allemaal hebben, maar deze kunst van Dave LuVisi is the stuff of nightmares. Coole nachtmerries, dat dan weer wel. (zie ook bovenaan) 

SUPERCUT | We eindigen weer eens met een supercut, want supercuts zijn hip. Ik had eerlijk gezegd geen idee dat Edgar Wright signature close-ups had, maar zo leer je elke week weer iets. Hier is de supercut! Oh, en deze Cornetto figurines moeten trouwens absoluut gemaakt worden.

Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

 

5 september 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!