Hellbenders
Hellbenders
Beeldbuis
7 september 2014

Thuisbios, week 36

Hellbenders KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week: een film die wel bij dat thuisblijfgevoel past en een bende niet zulke heilige boontjes met een missie.

“Take me! Come into me. Goddamn you, take me!” De laatste woorden van Father Carras in THE EXORCIST moeten de kerk aan het denken hebben gezet. In HELLBENDERS doen de leden van de Augustine Interfaith Order of Hellbound Saints namelijk hun uiterste best om de duivel uit te nodigen bezit van hen te nemen. Trapt de demon erin; plegen de heilig boontjes prompt zelfmoord. Fail proof plan, zou ik zeggen, al moeten de exorcisten dus wel verschrikkelijk vloeken, neuken en pederastie bedrijven om een beetje overtuigend over te komen. En wanneer de Noorse demon Black Surtr New York onveilig komt maken, moeten ze écht al hun zonden bijzetten. Geregisseerd door J. T. Petty, die de film op zijn eigen graphic novel baseerde en eerder verantwoordelijk was voor THE BURROWERS en het script van de videogame Splinter Cell. Als verrassingsfilm van Imagine 2013 deed HELLBENDERS het slecht: aan jou om te beoordelen of dat terecht was, of dat de film het slachtoffer werd van de altijd te hoog gespannen verwachtingen. Te koop op blu-ray vanaf 2 september (A-Film).

Een titel als HOME SWEET HOME druipt natuurlijk van de ironie, maar aan de trailer te zien is het regisseur David Morlet bittere ernst. Sara en Frank hadden duidelijk plannen voor een serieus avondje rampetampen en de gemaskerde moordenaar die hun huisje op het platteland is binnengedrongen lijkt ook niet echt in voor een geintje. David Morlet wordt wel gerekend tot de Viande d’Origine Française – zeg maar de nieuwe generatie Frans(talig)e horrorregisseurs waartoe ook Alexandre Bustillo, Fabrice Du Welz, Xavier Gens, Pascal Laugier en Alexandre Aja gerekend worden. Hij debuteerde in 2009 met de zombiefilm MUTANTS. Zijn tweede film klinkt niet bepaald baanbrekend, maar wie weet, soms voelt een goed uitgevoerde formulefilm ook een beetje als home coming. Binnenkort de recensie. Op dvd te huur vanaf 1 september en te koop vanaf 11 september (Excesso).

7 september 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!