legionofsuperheroes
legionofsuperheroes
Nieuws
12 september 2014

Thank God It’s Friday 12 september

legionofsuperheroesTGIF | Gefeliciteerd, je hebt de afgelopen week overleefd. Om dat te vieren is hier weer onze wekelijkse soep aan linkjes. Een hoop superhelden, monsters en robots én we nemen een kijkje in de toekomst en het verleden.

SUPERHELDEN | Het zal niemand verbazen dat we aftrappen met superhelden, want die hebben zo langzamerhand de hele wereld in hun macht. Vooral de populariteit van het zooitje ongeregeld in  GUARDIANS OF THE GALAXY is groot. Grote kans dat de kekke jaren tachtig-soundtrack daar ook iets mee te maken heeft. In Japan maken ze met hun trailers die pratende boom en wasbeer trouwens alleen nog maar hilarischer. Het groepje onder leiding van Star-Lord duikt zelfs op plekken op waar je ze niet meteen zou verwachten, zoals in een campagne tegen pesten. De Marvel-personages hebben het er maar druk mee. Alleen Tony Stark lijkt op vakantie te kunnen, gezien het gebrek aan plannen voor IRON MAN 4. Moet Marvel soms op zoek naar een nieuwe grote ster? Geen probleem, want Al Pacino lijkt wel interesse te hebben in een rolletje. De mensen bij DC Comics weten inmiddels dat ze alles uit de kast moeten halen om Marvel bij te benen en dus kregen we naast een eerste blik op de Batmobile uit BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE ook het nieuws dat er plannen zijn voor een heel legioen aan superhelden (zie ook het plaatje bovenaan).

TELEVISIE | Niet alleen op het grote doek regeren de superhelden. Als televisiekijker mag je je bijvoorbeeld gaan opmaken voor Supergirl. De superhelden op televisie moeten echter nog flink hun best doen om het qua populariteit te winnen van de levende doden, nu de spin-off van THE WALKING DEAD groen licht heeft gekregen. Dat worden weer flink wat headshots en onthoofdingen. Doctor Who heeft daarentegen een onthoofding moeten inleveren. De scène werd uit een aflevering geknipt na de recente gebeurtenissen met journalisten James Foley en Steven Sotloff.

MONSTERS | Naast superhelden en zombies zijn ook de monsters terug van weggeweest. Zoals bekend krijgen onze uitgestorven vrienden weer nieuw leven in JURASSIC WORLD. Jeff Goldblum zingt alvast de themesong. Het zal ook niemand ontgaan zijn dat dit jaar opperdino GODZILLA weer in de schijnwerpers heeft gestaan. Wie om begrijpelijke redenen deze reboot niet opnieuw wil uitzitten, kan hier een  samenvatting in 8-bit bekijken.

Ach, zolang Roland Emmerich zich er maar niet meer mee gaat bemoeien. Daar lijkt het gelukkig ook niet op, want die heeft het samen met Keanu Reeves te druk met een nieuwe serie. De laatste monsters waar we het nog over kunnen hebben, zijn die vriendelijke beesten uit MONSTERS INC. Combineer je ze echter met Ridley Scotts PROMETHEUS, dan werpt dat een hele ander licht op deze aaibare figuren van het altijd kleurrijke Pixar.

TOEKOMST | Altijd prettig om even een blik in de toekomst te werpen. Geen franchise leent zich daar beter voor dan die van The Terminator. TERMINATOR: GENISYS is nog niet eens af, maar we weten nu al dat we twee vervolgfilms mogen verwachten, in 2017 en 2019. Dat klinkt ver weg, maar is nog altijd dichterbij dan de derde GHOSTBUSTERS-film, een project dat maar niet van de grond wil komen. Geen wonder dat wat fans besloten dan maar zelf iets in elkaar te knutselen. Bill Murray heeft naar het schijnt wel oren naar een vrouwelijke variant. Voor mensen met minder geduld zijn er gelukkig ook projecten waar wél vooruitgang in zit. Zo kunnen we al een clip bewonderen van TUSK, de nieuwe horrorfilm van Kevin Smith.

mt_ignore: LolitaVERLEDEN | Wie in de toekomst kijkt, moet ook naar het verleden kunnen kijken. Ooit willen zien hoe verlaten de filmsets van die goede ouwe westerns er nu bij liggen in de Spaanse woestijn? Of ooit willen weten hoe het was geweest als William Shakespeare STAR WARS: EPISODE VI: RETURN OF THE JEDI had geschreven? Of willen zien hoe de weerwolf uit CURSED er had uitgezien als de versie van Rick Baker was gebruikt? Om jullie nog meer nostalgische gevoelens te bezorgen, hebben we nog wat prachtig artwork gebaseerd op het werk van Stanley Kubrick en een top 100 van de meest iconische filmshots aller tijden verzameld.

CULT | Goed nieuws voor cultfilmliefhebbers. Ten eerste gaat niemand minder dan Quentin Tarantino de programmering verzorgen van de New Beverly-bioscoop in Los Angeles. En bij een smakelijke cultfilm hoort natuurlijk een smakelijke traktatie. Verder is er  teken van leven van cultregisseur Alex Cox, de man achter REPO MAN en SID AND NANCY. Maar het meest enthousiast mogen we toch wel zijn over de terugkeer van SAMURAI COP. Via crowdfunding doet men er alles aan om die langharige mafkees met zwaard weer terug te brengen in SAMURAI COP 2: DEADLY VENGEANCE.

INTERNET | Nog even een hoera! voor het internet. Want waar zouden we zijn zonder die nuttige en nutteloze stroom informatie? Zo zijn er ongetwijfeld veel dingen die je nog niet wist over Luc Besson, maar na zijn deelname aan Ask Me Anything van de website Reddit weet je ze wel. Al die voordelen van het web zijn inmiddels zelfs bekend bij Captain Kirk, die nu ook wifi op de Enterprise heeft. En wist je dat films als CHILD’S PLAY,  THE HILLS HAVE EYES en zelfs THE BLOB gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen? Feiten, mensen, harde feiten op het internet! Maar uiteindelijk is het internet natuurlijk vooral de ideale plek om je hond als spin te verkleden en mensen de stuipen op het lijf te jagen.

Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected] Fijn weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!