3c0fd969b98ddb7d25a140d1fcf9479f
3c0fd969b98ddb7d25a140d1fcf9479f
TGIF
31 oktober 2014

Thank God It’s Friday 31 oktober

3c0fd969b98ddb7d25a140d1fcf9479f TGIF | Thank God It’s Friday en Thank God It’s Halloween! Zelf ben ik een beetje Marvel-moe dus deze week even geen superhelden maar natuurlijk wel heel veel horrorrrrrrrrrr. Klik en huiver!

DOOD EN VERDERF | We beginnen deze Thank God It’s Friday: Halloween Edition met wat langer leesvoer. Niet meteen doorscrollen naar het volgende blokje want ze gaan wel over enge dingen, zoals over de horror in Twin Peaks. Dit artikel ontleedt (haha) PET SEMATARY, wat weer een mooi bruggetje vormt naar dit lijstje met films waarin een hond doodgaat maar dat eigenlijk niet zo erg is. CUJO staat er natuurlijk ook tussen, MARLEY & ME gek genoeg niet. Verder nog een leuk interview met Troma’s Lloyd Kaufman die blijkbaar een klein rolletje had in GUARDIANS OF THE GALAXY. Zo, weer wat geleerd! Nog meer interessante feitjes handig in rijtjes: vijftien dingen je misschien niet wist over BEETLEJUICE en nog heel wat meer over HELLRAISER. Ook op een net rijtje: de gruwelijkste martelvalstrikken uit de SAW-reeks. Wist je trouwens dat de acteur die Jason Voorhees speelde in FRIDAY THE 13TH, een band heeft? En die heet heel toepasselijk First Jason. Hoeveel Jason Voorheesen zijn er eigenlijk? Ben je nog op zoek naar een geschikt kinderdagverblijf voor je bezeten kind? Hier kan je satansgebroed fijn spelen met soortgenootjes. Nog meer leuks voor kinderen, horror Fisher Price. En dit siert elke kinderkamer op.

KIJKLIJST | Lijstjes, ik hou er van. Het maakt alles zo lekker overzichtelijk, ook al gaat het om compleet nutteloze informatie zoals vieringen in films die eigenlijk niet helemaal gepast zijn. Hoe meer lijstjes, hoe meer vreugd! Zoals de dertig beste Amerikaanse onafhankelijke horrorfilms om deze Halloween te kijken. Ben je meer van de televisieseries, dan heb ik ook zeventien enge series om te bingewatchen. Ook de Simpsons doen aan Halloween. Hou je eigenlijk helemaal niet van enge films maar wil je wel een beetje in Halloween-thema blijven, dan zijn deze filmtips misschien wat voor jou. Hou je juist wel van gore dan kun je natuurlijk ook alle negen HELLRAISERS kijken. Deze Youtube playlist moet je even bookmarken. Je vindt er oude horrorfilms die inmiddels rechtenvrij zijn en je dus helemaal legaal mag bekijken. NIGHT OF THE LIVING DEAD, CARNIVAL OF SOULS, SPIDER BABY en nog veel meer moois staat er tussen. Ook veel moois, maar dan om te luisteren: deze lijst met honderd horror soundtracks.

VIDEOOTJE KIJKEN | Tijd voor wat enge, gruwelijke en grappige video’s. Zoals een instructievideo voor nieuwe geesten. Denk je weleens bij jezelf: ik mis iets in mijn leven? En is dat iets een T-Rex met een laser op zijn hoofd? Nou, dan heb ik een verrassing voor je. Legendary hield een korte-horrorfilm-wedstrijd. Jurylid Guillermo Del Toro koos zijn vijf favorieten die je online kunt bekijken. Ook Hammer nodigde filmmakers uit om korte films te maken. De drie finalisten kun je op de site van Hammer bekijken.

IN DE (RE)MAKE | Old school monsters als die van Frankenstein en Dracula zijn weer helemaal in. Ook de mummie wordt weer uit zijn sarcofaag gekrikt en afgestoft. De eerste plotdetails zijn nogal blah, om het maar netjes te zeggen. Ook CABIN FEVER is oud genoeg voor een remake. Oh nee, sorry. Het is een restaging van het originele script. Wat dus inhoudt dat ze precies hetzelfde script gebruiken, wat heel milieuvriendelijk/enorm lui is. Streep door wat niet van toepassing is. Ook in de remake: THE CROW. Daar heb ik persoonlijk iets meer mee dan met Eli Roth-gerelateerde projecten. En SCREAM wordt een televisieserie. Nog meer televisie maar dan iets originelers: Netflix komt met Marco Polo. De eerste trailer ziet er in ieder geval behoorlijk spectaculair uit. Sam Raimi en co zijn bezig met een nieuwe film, A MAN IN THE DARK, over een stel jonge inbrekers die besluiten in te breken bij een blinde man. Maar dan komen ze er natuurlijk achter dat misdaad niet loont en hopelijk gaat dat gepaard met old school Sam Raimi madness.

KOSTUUMS | Wat dragen horrormonsters nou eigenlijk in hun vrije tijd? De laatste mode natuurlijk, vers van de runway! Zo is het monster van Frankenstein, hier bovenaan de pagina, helemaal fabulous in Juun J. Meer mode-monsters vind je hier. Quizvraagje: wie riep er Balenciaga terwijl ze op de brandstapel stond? Dat was natuurlijk de roodharige heks uit Amercan Horror Story: Coven. En ze droeg niet eens Balenciaga! In The Walking Dead hebben ze het te druk met zombies om over kleding na te denken. De kostuumontwerpster van de serie vertelt daar hier wat meer over. Heb je dit weekend nog een Halloween verkleedfeest en weet je nog niet wat je aanmoet? Ga dan net als deze mensen als een personage uit een Tim Burton film. Genoeg keuze, zou ik zeggen.

GRABBELBAK | We zijn weer aan het eind gekomen van deze Thank God It’s Friday. Tijd dus voor de laatste losse linkjes. Zoals deze met alle maffe hoeden van Johnny Depp. Voor een miljoen kun je de onderwater-auto van James Bond kopen! Ik zeg koopje. En dan wel langs Zweden varen natuurlijk. Voor de Harry Potter-fans: in Londen kun je in een Hogwarts hotel slapen inclusief Muggles ontbijt. Game of Thrones zocht een paar honderd extra’s voor opnames in Spanje en kreeg er heel wat meer. IRON SKY heeft een vervolg en die heeft weer een poster. Ten slotte toch nog een beetje superheldennieuws. Batman is jarig en dat wordt gevierd met mooie posters en schilderijen. En zeven dingen die je vast niet waren opgevallen in de AVENGERS: AGE OF ULTRON clip. Om deze Thank God It’s Friday in Halloween stijl af te sluiten: een supercut met de beste sterfscènes aller tijden! Niet geschikt voor de werkplek dus snel naar huis en happy Halloween!

 

Heb je nog tips? Stuur ze door naar [email protected]!

 

31 oktober 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!