rocket
rocket
Nieuws
29 oktober 2014

Halloween met Rocket Cinema

rocketEVENT | Op vrijdag 31 oktober presenteert Rocket Cinema George A. Romero’s NIGHT OF THE LIVING DEAD in de Tolhuistuin (het voormalige galgenveld in Amsterdam Noord!), met een nieuwe, live uitgevoerde soundtrack van The Smoke Eaters.

Er is natuurlijk nog veel meer te doen rond Halloween, maar de zombieklassieker uit 1968 is wel een echte traktatie. Ben (Duane Jones), Barbra (Judith O’Dea) en vijf anderen moeten de nacht zien te overleven, terwijl ze vastzitten in een verlaten boerderij in Pennsylvania. Uit een radio-uitzending blijkt dat de zombies in de hele kustregio actief zijn. Volgens wetenschappers zijn de zombies mogelijk het gevolg van radioactieve bestraling die vrij is gekomen toen een ruimtesonde ontplofte. De hele nacht houden Barbra en Ben zich staande, maar dan dringen de zombies toch binnen… Het einde is, nog altijd, schokkend.

The Smoke Eaters verzorgen de sountrack. Het collectief, dat bestaat uit de uit Engeland afkomstige Paul Jay en Simon Melia, bewerkt samples van dance classics en klassieke filmfragmenten: zeer dansbaar en vol visuele verrassingen. Na optredens op het Oxegen festival in Ierland en Glastonbury in Engeland hebben The Smoke Eaters inmiddels ook een naam opgebouwd in Australië, Polen en Roemenië. Na afloop kunnen de zombies op dezelfde locatie doorfeesten bij het Halloween Hairball.

Vrijdag 31 oktober 2014
Paradiso Noord, Tolhuistuin, IJpromenade 3
Aanvang film 20.30 uur Zaal & tuin open 20.00 uur
Te koud? Je kunt de film ook binnen bekijken.
Meer informatie en kaarten

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!