edgeoftomorrow
edgeoftomorrow
Beeldbuis
26 oktober 2014

Thuisbios, week 43

edgeoftomorrow KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week GROUNDHOG DAY meets STARSHIP TROOPERS, tieners in een verlaten mijn en cops vs. voodoo.

In de scifi-actiefilm EDGE OF TOMORROW worden we in een nabije toekomst getrakteerd op de zoveelste buitenaardse invasie. Boring? Niet volgens recensent Barend de Voogd. “Met een minimum aan hype, blijkt EDGE OF TOMORROW opvallend humoristisch en inventief.” Tom Cruise speelt majoor William Cage, een arrogante bureaumilitair die tot zijn verbijstering naar het front wordt gestuurd. Lang houdt hij het niet vol. Een paar minuten nadat Cage in zijn battlesuit in het strijdgewoel is gedropt, wordt hij omgelegd door een spinachtige alien. Maar dan gebeurt er iets wonderlijks; hij wordt wakker aan het begin van dezelfde dag om vervolgens alles weer opnieuw te beleven, en nog eens, en nog eens…en het lukt hem om steeds langer in leven te blijven. Dat tijdreizen levert natuurlijk de nodige paradoxen op maar het is “onweerstaanbaar grappig om Tom Cruise steeds maar weer het loodje te zien leggen. […] Regisseur Doug Liman (THE BOURNE IDENTITY, MR. & MS. SMITH, JUMPER) lardeert de tijdparadoxen en grappen in EDGE OF TOMORROW gelukkig ook met veel actie en fraaie visuele effecten”. Te koop, te huur en VOD vanaf 21 oktober (Warner).

Halloween vieren in een verlaten mijn waar honderd jaar geleden een gezin onder verdachte omstandigheden is verdwenen, dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Daar komen Brad en zijn domme tienervrienden in ABANDONED MINE al snel achter. De avond begint heel gezellig bij een kampvuur maar door een zware onweersbui worden ze verder de mijn ingedreven en kunnen ze uiteindelijk nog maar één kant op: verder naar beneden. “Oh jeez, there’s something down here!” Is het heus? De lelijke poster en nietszeggende trailer schreeuwen dertien in een dozijn. Te koop, te huur en VOD vanaf 21 oktober (JustBridge).

De premisse van THE CURSE doet denken aan een gemiddelde aflevering van de Vlaamse reportageserie Jambers: Ruba leidt een dubbelleven. Overdag is hij agent, maar ’s avonds is hij voodoopriester en praktiseert hij zwarte magie. Als een collega per ongeluk een jongen doodschiet, spreekt zijn moeder een vloek uit over het hele corps. Alleen Ruba kan zijn collega’s redden. “A crime thriller, a horror film, and a bit of something indefinable, THE CURSE is just a very different all-round experience”, aldus user doug_park2001 op IMDb in de enige recensie over deze film die ik kon vinden. Te koop, te huur en VOD vanaf 21 oktober (JustBridge).

26 oktober 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!