Rocketeer
Rocketeer
TGIF
30 mei 2014

Thank God It’s Friday, 30 mei

Het is vrijdag! En na vrijdag komt weekend. Op sommige dingen kun je gelukkig gewoon nog vertrouwen in de wereld. Net als dat je weet dat er elke vrijdag een lading geeky linkjes voor je klaarstaat. Deze week o.a. een vertrekkende regisseur, een vertrekkende showrunner, de voorloper van THE WINDMILL MASSACRE en een geweldige uitsmijter!

THE END-MAN | Shock van de week was natuurlijk het nieuws dat Edgar Wright (SHAUN OF THE DEAD, THE WORLD’S END) zich heeft teruggetrokken als regisseur van ANT-MAN. Extra wrang omdat hij er al jaren mee bezig was en de film eigenlijk alleen gemaakt werd omdat hij dat zo graag wilde. Wat er precies gebeurd is weten we niet (behalve dooddoeners als ‘creative differences’ en ‘amicable split’), maar er wordt natuurlijk druk gespeculeerd. In de geruchtenmolen wordt de naam van Joe Cornish (ATTACK THE BLOCK) het meest genoemd als vervanger, omdat hij meeschreef aan het script. Maar ook andere namen vliegen om je oren. Wie het ook wordt, hij of zij gaat er een harde dobber aan krijgen om de goodwill voor de film terug te krijgen. Joss Whedon (THE AVENGERS) toonde op geheel eigen wijze loyaliteit met de Cornetto-man, en dat werd natuurlijk vijfhonderdmiljoen keer geretweet. James Gunn (van de aankomende GUARDIANS OF THE GALAXY) kijkt er iets anders tegenaan. Maar om er nou gelijk het einde van de glorietijd van Marvel mee in te luiden? En om dit stukje toch op een vrolijke noot te eindigen: hier een filmpje waar Wright als voorbeeld wordt gebruikt van hoe je visuele humor in films goed doet!

ANDER FILMNIEUWS | Drew Goddard (CABIN IN THE WOODS) koos een hele slechte (of hele goede!) week om zich terug te trekken van de Daredevil serie die voor Netflix in de maak is, want dat nieuws werd natuurlijk compleet ondergesneeuwd door het vertrek van Wright. Hij is vervangen door Steven DeKnight (Spartacus). Inmiddels is wel bekend wie de Daredevil zelf gaat spelen: Charlie Cox (Boardwalk Empire, STARDUST). Ik hou het nog even op een zeer stellig ‘ehhh… we wachten af’. Verder: gaat Alfonso Cuarón (GRAVITY) THE OVERLOOK HOTEL, een prequel van THE SHINING, regisseren? Stephen King lijkt er in elk geval niets mee te maken te hebben. Intussen is Duncan Jones klaar met WARCRAFT. Teminste, met het filmen, er moet nog  een paar jaar postproductie overheen. Hij komt pas maart 2016 uit. En als je dacht dat het vervolg op GODZILLA wel een beetje erg snel werd aangekondigd, het kan nog vlotter: er is nu al een STAR WARS spin-off aangekondigd terwijl de nieuwe film nog moet komen! De connectie tussen die twee dingen is trouwens dat ze allebei geregisseerd worden door Gareth Edwards. Van het kleine MONSTERS naar GODZILLA naar STAR WARS,  die man is toch echt leuk bezig. Er is trouwens al een hele lijst rumoured STAR WARS spin-offs, elke cent zal eruit gemolken worden! Of ben ik nu te cynisch? Intussen vindt regisseur Colin Trevorrow blijkbaar dat zijn JURASSIC WORLD iets te weinig aandacht krijgt, want die  lekt vrolijk wat  scriptspoilers. En wat vinden we eigenlijk van de inmiddels bijna verplichte post-credit scenes in Marvel films, meer of minder?

Jaws-vs-Godzilla

KUNST | In de kop van dit stuk: The Rocketeer redt Bettie Page, door comic book artist Aype Beven. Hier is meer van zijn werk te zien. Niet echt geschikt voor als je baas over je schouder meekijkt trouwens. En dan nog THE HOWLING tribute posters! X-MEN kleurboekkunst! Scooby Doo achtergronden! En hier moest ik om lachen: veertig posters van films die beter zijn met Godzilla erin (zie hiernaast).

KEN UW KLASSIEKERS | Het EYE Film Instituut heeft een geheel vernieuwde website, waar veel filmmateriaal op te vinden is. Waaronder deze korte film uit 1912 – ‘De molens die juichen en weenen‘. En zeg nou eerlijk,  dat klinkt toch een stuk dramatischer dan  THE WINDMILL MASSACRE.

VAN ALLES | Wisten jullie dat David Lynch ooit gevraagd is RETURN OF THE JEDI te regisseren? Ik dacht dat ik een enorme Lynch-geek was, maar ik wist het niet. Deze fanvideo laat zien wat hij ermee gedaan zou kunnen hebben. In SN #106  hadden we een grote Fake Found Footage special. Het blijft een interessant fenomeen, dit artikel gaat in op de (on)geloofwaardigheid ervan. En dan heb ik nog een R2-D2 virtual keyboardHello Disney-fueled nightmares! Nooit te jong voor Pinhead. Tien Lovecraftian films, waar nu eens geen Cthulhu of Necronomicon bij komt kijken. De ultimate geek wedding. Kijk hoe freaky E.T. bijna geweest was! Beloof me dat je dit vanmiddag na je vijfde borrel niet op je irritante collega gaat uitproberen? Gekkies hebben altijd gelijk. En krijg je binnenkort eters langs? Serveer je tomatensoep (met veel vermicelli) dan in deze monkey brain bowl

TIMEY WIMEY WARP | En ik hoop dat jullie het tot hier volgehouden hebben, want ik heb me toch een uitsmijter vandaag! Een mashupparodiedinges van twee van mijn favoriete dingen in de wereld: Doctor Who en THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW. Gemaakt door twee zusjes die zich The Hilliwood Show noemen  (ik kende ze ook niet) en nogal geniaal gedaan. Ik moest zelfs even dubbelchecken of David Tennant niet zelf de stem had ingesproken. Als je hier niet vrolijk je weekend van ingaat, dan… dan… weet ik het ook niet meer.

Dan rest mij niets anders meer te zeggen dan: Allons-y! Tips naar [email protected], merci!

30 mei 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!