Stripdagen-Haarlem
Stripdagen-Haarlem
Nieuws
30 mei 2014

Stripdagen Haarlem

Stripdagen-Haarlem Op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni staat de stand van Schokkend Nieuws op de Stripdagen in Haarlem. En als je niet komt om ons even te begroeten, kom dán voor de talloze evenementen, oude en nieuwe stripalbums en tekenaars die hun werk signeren!

Het stripfestival in het centrum van Haarlem bestaat sinds 1992 en vindt eens in de twee jaar plaats. Er zijn, op locaties verspreid door de hele stad, (gratis) te bezoeken tentoonstellingen, beurzen, lezingen, concerten, filmvoorstellingen, prijsuitreikingen, muzikale optredens en kinderactiviteiten. De grootste drukte vind je in de Philharmonie en op de Grote Markt.

De editie van 2014 staat in het teken van De Eerste Wereldoorlog en De Nieuwe Garde. Het is honderd jaar geleden dat WO1 uitbrak en dat wordt overal in de wereld herdacht. De Stripdagen sluiten hierop aan met bijvoorbeeld de tentoonstelling Inktzwart – WO1 herdacht in strips en cartoons in De Vishal op de Grote Markt. Onder de noemer De Nieuwe Garde wordt het opkomende nieuwe Nederlandse tekentalent onder de aandacht gebracht bij het grote publiek.

Schokkend Nieuws staat ook op de Grote Markt (tegenover de Vleeshal, stand 59A). Kom gerust langs voor een praatje, een abonnement, een stapel oude nummers of – vers van de pers – het allernieuwste nummer!! Met, het kan geen toeval zijn, op de cover een prachtige illustratie van ‘onze’ Milan Hulsing.

Typex is dit jaar de huisstijltekenaar van de Stripdagen Haarlem. Hij heeft in het verleden wel eens voor Schokkend Nieuws getekend, en je kent zijn tekeningen ook uit De Filmkrant. Erik Kriek signeert op zaterdag vanaf 13.00 uur zijn boeken bij de stand van Oog en Blik in de Philharmonie.

www.stripdagenhaarlem.nl

30 mei 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!