enemy
enemy
Nieuws
29 mei 2014

Win kaartjes voor Enemy

enemy PRIJSVRAAG | Niet één, maar twee keer Jake Gyllenhaal vanaf deze week in de dubbelgangerthriller ENEMY! Dat vieren we met een prijsvraag.

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen, de winnaars hebben bericht gehad.

In Schokkend Nieuws #108, die volgende week van de drukker komt, staan we uitgebreid stil bij het thema van de dubbelganger. VERTIGO. SISTERS, OBESSION, BODY DOUBLE, DEAD RINGERS… In ENEMY,  gebaseerd op de roman van Nobelprijswinnaar José Saramago, ziet de wat suffige geschiedenisdocent Adam (Jake Gyllenhaal) tot zijn verbazing een exacte kopie van zichzelf optreden in een film. Anthony heet zijn evenbeeld, en ze hebben zelfs hetzelfde litteken!

De film van Denis Villeneuve kreeg drieëneenhalve skull van onze recensent George Vermij, die vooral te spreken was over de dreigende vormgeving en verstikkende sfeer. De film draait vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen. Schokkend Nieuws geeft, in samenwerking met distributeur Remain in Light/Filmfreak, 3 x 2 kaartjes weg!

Hier is de vraag: in Hitchcocks VERTIGO ziet James Stewart ook steeds dezelfde vrouw opduiken: hoe heten zij (twee namen dus!)?

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen, de winnaars hebben bericht gehad.

29 mei 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!