Halloween 8 BIT poster
Halloween 8 BIT poster
TGIF
26 oktober 2018

Thank God It’s Friday, 26 oktober

Halloween 8 BIT poster

TGIF | This is Halloween, this is Halloween, pumpkins scream in the dead of night… This is Halloween, don’t we love it now! Iedereen al in de stemming?

Buiten is het herfst, dus pak een kop thee of een lekker bokje (vrij te interpreteren al naar gelang je heks of bierliefhebber bent) en ga er maar eens goed voor zitten. Om te beginnen: het meest belangrijke muzikale moment in het leven van John Carpenter was niet zijn live optreden in Utrecht, maar (hoewel hij er zelf anders over lijkt te denken): dit. In de nieuwe Schokkend Nieuws podcast vertelt Erik van ’t Holt meer over het HALLOWEEN-thema, en praten Jasper ten Hoor en Julius Koetsier je bij over de verwarrende chronologie van de franchise – die misschien beter geen franchise had kunnen zijn. Wist je dat er bijna een HALLOWEEN 9 was gemaakt, met antwoorden over the Man in Black? Of wist je deze tien dingen al over het origineel?

Ik kijk trouwens behoorlijk uit naar de nieuwste HALLOWEEN, die dit weekend op veel plekken in voorpremière gaat en vanaf 1 november in de bioscoop te zien is. Goeie zet, om alle tussendelen van de afgelopen veertig jaar (!) te negeren, hoewel (spoilers) HALLOWEEN H20 interessante parallellen vertoont met de 2018-film. Jamie Lee Curtis heeft in elk geval nergens spijt van. Of wacht, toch wel. Sorry, kan gebeuren – zand erover? Knuffel om het goed te maken? Met al die aandacht voor Laurie Strode sneeuwt Michael Myers toch weer een beetje onder. Arme ziel. En dan werd hij ook nog eens onterecht beschuldigd – zie de video hieronder. Gelukkig kan hij zijn hart ophalen met zijn nieuwe hobbyprojectje: de Slashstreet Boys! Wat ik me wél afvraag: wie is dan de lieve, de avontuurlijke, de sexy one, de sportieve en de rebel? Grrr(l)power!

Goed, even iets anders. Hier vind je een lijstje van de tien meest gnarly practical effects in horror films. Hmm, lekker! Net als die Cheddar Goblin uit MANDY! “Be afraid, be very afraid…” Pop quiz, hot shot – van welke film is dat de tagline? Van deze, natuurlijk! Maar wist je ook dat Mel Brooks die tagline heeft verzonnen? Nog meer goors: de vroege, niet-epische films van Peter Jackson (of tenminste, episch op een andere manier), worden opnieuw uitgebracht. Tijd voor een triple bill: BAD TASTE, BRAINDEAD en MEET THE FEEBLES op 4K! Daar kunnen die poppen van THE HAPPYTIME MURDERS nog een puntje aanzuigen. Letterlijk, waarschijnlijk.

Doet veertig jaar HALLOWEEN je al oud voelen? ROSEMARY’S BABY is al vijftig! Er komt een heruitgave aan, maar Roman Polanski’s naam is weggepoetst. Waar #ophef toe kan leiden. Maar #oproepjes ook: teken hier een petitie voor meer ASH VS. EVIL DEAD – als comic series! Lees hier een beschouwing over in wat voor opzicht THE DEAD ZONE ook vandaag de dag nog relevant is en wees het eens (of niet, natuurlijk) met dit stuk waarin wordt gepleit dat Rambo het in zijn volgende film gewoon eens opneemt tegen een mutant monster.

Iedereen al helemaal bij met THE HAUNTING OF HILL HOUSE? Stephen King is enthousiast, en Schokkend Nieuws ook. Hier lees je meer over het echte verhaal achter Hill House, wat behoorlijk creepy is, maar niet zo creepy als al deze stiekeme spookjes die je vast hebt gemist tijdens het kijken naar de serie! Someone is in my house… Dat klopt, en het is niemand minder dan David Lynch – van 30 november t/m 28 april in het Bon-fon-tèn Museum in Mah-strickt (aldus het witte aapje). En oeh, oeh! Er doen geruchten de ronde dat Jason Isaacs en Helena Bonham Carter meewerken aan Netflix’ DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE, die volgend jaar uitkomt. Waar ik ook naar uitkijk is een ander bijna echt jongetje: Pinokkio. Door Guillermo del Toro. In stop. Motion.

Nog meer om naar uit te kijken: ALL THE GODS IN THE SKY, geinspireerd door een foto van een jongetje dat wekenlang niet week van de zijde van zijn overleden zusje; het verontrustende POSSUM, geinspireerd door Jimmy Savile; Susanne Biers BIRD BOX met o.a. Sandra Bullock en John Malkovich (een verfilming van Josh Malermans boek), de energy-drink-gone-bad film RAVERS en ESCAPE ROOM – wat me eraan herinnert om CUBE weer eens op te zetten! Zou er na de nieuwste HALLOWEEN ook weer een nieuwe NIGHTMARE ON ELM STREET kunnen komen? Is het wellicht zelfs tijd voor een heel Universe? Er klinken geluiden dat Disney denkt aan een reboot van PIRATES OF THE CARIBBEAN. Mijn gedachten daarover hou ik even voor me. En ik hoop dat Disney dat uiteindelijk ook doet. Goed, over BEETLEJUICE 2 is nog helegaar niets bekend, op deze poster na, waarvan het nog maar de vraag is of die legit is. Maar dit geeft me wel mooi de kans om deze briljante scène uit de film uit 1988 weer eens te delen. Ik wil ook zo’n Halloween-diner!

En dan hup, binnenkort naar de bioscoop om Luca Guadagnino’s SUSPIRIA te zien! Gisteren bij Amsterdamned 2018 (ook vanavond heeft het festival nog een mooi programma) zat de vertoning in elk geval goed vol. Luister dan gelijk even naar die prachtsoundtrack van Thom Yorke, waarvan je online al een aantal nummers kunt vinden, inclusief trippy visuals. En voor morgennacht nog geen plannen? Van zaterdag op zondag kun je jezelf effectief wakker houden bij Mr. Horror’s Halloween Horror Show, in 24 bioscopen door het hele land. En dan is het nog niet eens Halloween…

Meanwhile, I wish you all a very good time of happiness!

26 oktober 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!