halloween
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 27: Wat kijken we met Halloween?

halloween

Het is alweer bijna Halloween! En dit jaar is dat extra bijzonder, want vanaf 1 november kunnen we naar de eerste HALLOWEEN-film in negen jaar. Een direct vervolg op John Carpenters originele HALLOWEEN, met de titel… HALLOWEEN. Geen zorgen, wij praten je bij over de verwarrende chronologie van de franchise, en noemen ook nog een paar andere favorieten om rond de griezeligste feestdag te kijken.

De nieuwe HALLOWEEN negeert dus alle andere vervolgen, maar wij niet: we lopen de hele reeks nog eens langs, inclusief de remakes van Rob Zombie, en maken de balans op. Conclusie: misschien had deze franchise eigenlijk geen franchise moeten zijn.

Jasper zag John Carpenter live optreden in Tivoli, waar de meester zijn immer doeltreffende filmthema’s ten gehore bracht. Julius bezocht de nieuwe remake van SUSPIRIA, en genoot. Basje dook de geschiedenis in en keek James Whales klassieker THE OLD DARK HOUSE. Ook blikken we vooruit, onder meer op het randprogramma Bonkers! van het Leiden International Film Festival, waar naast SUSPIRIA ook SORRY TO BOTHER YOU en THE GREEN FOG te zien zijn.

Erik bespreekt in zijn muziekcolumn het thema van HALLOWEEN en hoe dit pakkende deuntje door de jaren heen ingezet werd.

Het ligt natuurlijk voor de hand om rond Halloween een film met de feestdag in de titel te kijken, maar Basje, Jasper en Julius hebben andere favorieten. Zelfs Betty Boop komt langs. 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!