captain america
captain america
TGIF
24 februari 2017

Thank God It’s Friday, 24 februari

Captain AmericaTGIF | Hoera, het is weer herfst! Je was vast al bang dat de lente los zou barsten en je verplicht zonder jas op terrasjes biertjes moest drinken, in plaats van lekker achterover in je stoel terwijl je linkjes zit te klikken. Deze week hebben we een voorproefje van ALIEN: COVENANT, LA LA LAND via David Lynch, wat Marvel-nieuws en uiteraard nog veel en veel meer.

FILMS | De epische CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR poster hierboven is van Mondo, en ook verkrijgbaar in metaal! Het gaat nu toch echt gebeuren! De opnames voor de Han Solosolofilm zijn begonnen. Hier een eerste foto van de cast in de Millennium Falcon. Na ANNABELLE krijgt THE CONJURING volgend jaar een een tweede spin-off, THE NUN. Enge nonnen zijn waarschijnlijk nog net iets enger dan enge poppen. En omdat sommige franchises nu eenmaal weigeren te sterven komt er ook weer een nieuw PURGE aan volgend jaar. Verder zijn er verloren gewaande deleted scenes van GHOSTBUSTERS opgedoken! Star Wars-veteraan Peter Mayhew heeft zijn Chewbacca-pakje officieel overgedragen aan de jongere acteur Joonas Suotama. En die schreef deze brief aan de fans. Snif… THOR: RAGNAROK moet een hele duistere film gaan worden, maar volgens Tim Hiddleston is Thor zelf grappiger dan ooit. Kan ook niet anders als je de mede-regisseur van WHAT WE DO IN THE SHADOWS aan het roer hebt staan, natuurlijk. Hier is een nieuwe trailer van de Netflix-sciencefictionfilm THE DISCOVERY, met Robert Redford en Rooney Mara. Mocht je het nog niet gehoord hebben – don’t shoot the messenger, want ik vind het ook erg – er komt officieel geen HELLBOY 3. Helemaal nooit. Guillermo del Toro heeft het zelf meegedeeld. Jammer! Het was toch echt nog niet lang geleden dat Del Toro alle opties nog open hield. Dan maar eindigen met goed nieuws: James Cromwell is toegevoegd aan de cast voor de JURASSIC WORLD-sequel. Babe-Rex, anyone?

CLIP | Hier zijn vier minuten uit Ridley Scotts nieuwe ALIEN: CONVENANT. 18 mei in de bioscoop!

SERIES | MYSTERY SCIENCE THEATRE 3000 was een enorme hitserie in Amerika in de jaren tachtig en  negentig. Een man en een paar robots die verplicht naar B-films moeten kijken en er doorlopend commentaar op leveren, Leuker dan het klinkt. Vanaf 14 april wordt de serie nieuw leven ingeblazen door Netflix, en hier zijn de eerste foto’s. Regisseur Kevin Smith waagt ook maar eens de overstap naar tv. Zijn nieuwe project wordt een adaptatie van de Spawn-comic spin-off Sam and Twitch. Dit is wonderbaarlijk hypnotiserend: zombie-audities voor THE WALKING DEAD. De nieuwe BATMAN-film is inmiddels bijna net zo gekweld als de Vleerman zelf. Nadat Ben Affleck toch maar niet zelf ging regisseren, bedankt nu ook zijn opvolger Matt Reeves voor de eer. Dit maakt mijn Stephen-King-was-mijn-eerste-horrorheld-hartje blij: uit de stal van J.J. Abrams komt een tv-serie over Castle Rock, het stadje waar veel van Kings boeken zich afspelen en enge clowns in de goot wonen. Hier is een handige Castle Rock flowchart! GAME OF THRONES-acteurs maken ook overstappen. Alfie Allen (Theon Greyjoy/Reek) gaat meedoen in de PREDATOR reboot, terwijl zijn aartsvijand Ramsay Bolton (Iwan Rheon) Maximus in de Marvel tv-serie INHUMANS wordt. Wist je dat het trouwens best moeilijk is Ramsay Bolton in GAME OF THRONES als het ultieme kwaad te zien als je Iwan Rheon van deze serie (met Gandalf!) kent.

LA LA LYNCH | Ik heb LA LA LAND nog steeds niet gezien, maar als David Lynch hem geregisseerd had en dit de officiële trailer was geweest had ik vast op premièredag voor de deur gelegen:
En over Lynch gesproken, mijn favoriete film aller tijden, LOST HIGHWAY, is alweer 20 jaar oud (yikes!). Hier kun je het uitgebreid vieren!

LONG READS | Twee long reads om het weekend peinzend mee in te gaan. Waarom gaan tv-shows zo graag terug naar de jaren tachtig? Willen we stiekem allemaal weer huizenhoog haar en beenwarmers? En een andere vraag: waarom is het zo moeilijk een waardige opvolger voor THE RING te maken? 

RICK | We eindigen met iets bijzonders:  een exclusieve clip van seizoen 3 van het onvolprenzen RICK & MORTY!

Sorry… (not sorry).

Dit was hem weer voor deze week. Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend allemaal!

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!