Mona Leesi
Mona Leesi
TGIF
21 februari 2014

Thank God It’s Friday 21 februari

Het is alweer vrijdag! Dit was de week van GUARDIANS OF THE GALAXY. We hebben alle trailers, teasers en andere zaken voor je op een rijtje gezet, en natuurlijk valt er nog veel meer te klikken. Wie de mooie dame in het plaatje hiernaast is? De Mona Khaleesa!

GUARDIANS | De hypemachine voor James Gunns GUARDIANS OF THE GALAXY ging deze week officieel in overdrive ‚Äď we hebben foto’s, we hebben action figures en andere toys¬†en¬†we hebben Lego. We¬†hebben een groots aangekondigde trailer¬†die werd voorgegaan door een¬†teaser¬†trailer. We hebben screenshots van de trailer, en¬†scene by scene besprekingen van de trailer. We hebben een analyse van de trailer door regisseur James Gunn zelf, we hebben vijf video’s om de belangrijkste personages voor te stellen en we hebben een ’teaser poster’¬†. We hebben zelfs een analyse van de impact van de trailer op social media. Pfffff! Je zou bijna vergeten dat we nog tot augustus moeten wachten op de film. Gelukkig stelde de trailer niet teleur, dus hype er maar op los, hypemachine. Ik heb er zin in!¬†

ANDERE SUPERHELDEN | Ander superheldennieuws raakte een beetje ondergesneeuwd deze week, maar er is toch nog wat. De casting voor de nieuwe FANTASTIC FOUR reboot lijkt rond te zijn, bijvoorbeeld. En mocht je zelf nog ambities als superheld hebben: ga er geen groot industrieel of chemisch ongeluk voor riskeren, want de kans dat het werkt is minimaal en je gaat nog dood ook.

HANDMADE | Men is flink creatief geweest online deze week. Deze borstbeelden van Worst Case Scenario bijvoorbeeld, de voorloper van FRANKENSTEIN’S ARMY (heb je trouwens al aan onze prijsvraag meegedaan?). En waarom zou je een gewone sneeuwpop maken als je bijvoorbeeld ook Batman versus Jaws kan maken? Hier het hele verhaal van alle zes STAR WARS-films, maar dan geborduurd op negen meter stof! En in een ultieme creatieve uitspatting is hier een remake van de originele ROBOCOP, gemaakt door vijftig verschillende filmmakers. Vijftig verschillende stukjes aan elkaar geplakt dus! Laten we zeggen… de kwaliteit varieert.

DOCTOR WHO | Wat als Doctor Who Amerikaans was geweest? Ook komen er misschien weer wat verloren gewaande episodes boven water. En wie ook weer boven water komt in het nieuwe seizoen is… Matt Smith!

PEW PEW! | AT-AT’s versus Olympische Winterspelen!

IMAGINE | Ik verheug me enorm op THE ZERO THEOREM van Terry Gilliam in het aankomende Imagine Filmfestival. En waar Gilliam gaat, volgen de geruchten over zijn felbegeerde Don Quixote film. Zou het er deze keer dan echt van komen? Ook op Imagine: THE WIND RISES van Hayao Miyazaki. Hier zijn al zijn andere films nog even op een rijtje gezet. En regisseur Gareth Evans van THE RAID en THE RAID 2 (óók op Imagine!) heeft aangegeven dat hij best een horrorfilm zou willen maken.

OVERZICHTELIJK | Tijd voor nog wat nuttige overzichten. Nare ziekenhuizen in films bijvoorbeeld. Hier nog tien fictieve horror hosts. Hier een overzicht van Ellen Ripley action figures door de jaren heen, om te vieren dat er binnenkort een gloedjenieuwe komt. En als we het toch over horror toys hebben: hier zijn nog tien leuke. Norman Bates met removable wig en THE BEYOND bobblehead met removable face! En als filmfreaks onder elkaar: dit is een heel herkenbaar lijstje. Hier en daar wat  overdreven, zoals dat hoort in lijstjes, maar bijvoorbeeld nummer 16 is me al zo vaak overkomen. En ken je van die mensen die alleen maar naar verantwoorde arthouse-films kijken en alles wat ook maar naar blockbuster ruikt automatisch niks vinden? Voortaan kun je ze doorverwijzen naar dit artikel.  

MODE | Wie wil er nou geen Yoda-jurk? Twee ontwerpers kwamen met Star Wars-mode deze week. Preen ging voor Darth Vader en Rodarte voor meer algemene Star Wars. In ander modenieuws: deze geweldige (en geweldig dure) geeky ringen. Er komt ook een Game of Thrones-kledinglijn aan, te beginnen met dragon egg leggings (dreggings?). En zie foto hiernaast voor exclusieve vintage mode: Hitchcock himself in een Harper’s Bazaar fashion shoot bij het Bates motel!

mt_ignore:Hitchcock-Ina-Balke-Psycho-Harpers-Bazaar

VAN ALLES WAT | 8-bit movie gifs. Welke nieuwe tv-series komen eraan? (en hoeveel zullen er na drie afleveringen alweer gecancelled worden?) Nice try, SauronGame of Thrones cabaret posters. Honest trailer van GRAVITY.  GRAVITY-regisseur Alfonso Cuaron deed trouwens ook nog een Reddit Q&A. Posters die filmtitels een beetje te letterlijk nemen. Samuel L. Jackson doet meta. Mooi gedaan: supercut van alle Visual Effects Oscarwinnaars door de jaren heen. Hier zie je hoe George Clooney de stem voor Wes Andersons THE FANTASTIC MR. FOX opnam, nu eens niet in een sound booth in een hypermoderne studio, en hier zijn drie redenen waarom je die film absoluut moet zien. Hollywoods langste acteur wurmt zich in ’s werelds kleinste bios. Een selectie uit Britse filmmagazines in 1979, in twee delen. En Josh Cooley van Pixar maakte kinderboekenillustraties van genrefilmsc√®nes!

LEGO | Hier is je long read voor de vrijdag – de steeds populairder wordende Film Crit Hulk legt op zijn eigen onnavolgbare wijze uit wat het geheim achter het succes van THE LEGO MOVIE is: de overeenkomsten tussen het verhaal en de werkwijze van de twee regisseurs. Bijna nog leuker dan THE LEGO MOVIE ‚Äď The Lego Movie Blooper Reel! Hier zijn alle posters voor de Oscar-genomineerde films van dit jaar in – je raadt ’t – Lego! En dan hier nog Lego nail art, waarbij duim en pink er toch een beetje uitzien alsof ze een enge bobbelziekte hebben.

Dat was het weer voor deze week! Suggesties voor de volgende editie kunnen zoals altijd gestuurd worden naar [email protected]

21 februari 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!