Paddington
Paddington
TGIF
13 juni 2014

Thank God It’s Friday, 13 juni

Paddington

Het zal je niet ontgaan zijn dat het vandaag vrijdag de dertiende is, maar het is ook nog eens volle maan vannacht! Hoed je dus voor zwarte weerwolven onder ladders. Veel veiliger om nog even een extra biertje te pakken en lekker een beetje linkjes te klikken.

FILM-EN-TV-NIEUWS | ANT-MAN heeft een nieuwe regisseur gekregen na het vertrek van Edgar Wright. Maar de naam Peyton Reed (YES MAN, BRING IT ON) schreeuwt nou niet meteen waardige opvolger. Is het überhaupt allemaal nog wel de moeite waard? Hier vindt iemand van wel. Michael Douglas (Hank Pym) lijkt minder enthousiast. Intussen mag Vincent D’Onofrio aan de junkfood en donuts, want die is gecast als Kingpin in de Daredevil-serie. En daar moet je rond voor zijn. William Friedkin wil zijn films KILLER JOE en TO LIVE AND DIE IN L.A. bewerken voor tv. Tevens zijn alle iconen uit de  jaren negentig maar weer eens in een grote hoed geworpen en door elkaar geschud, en ziedaar wat eruit kwam – een Sonic the Hedgehog-film! En waarom ook niet.

GAME OF THRONES | Wil Wheaton, in zijn jonge jaren Wesley Crusher in Star Trek: The Next Generation, maar tegenwoordig meer bekend als King of the Geeks, heeft een eigen show op de Amerikaanse Syfy Channel: The Wil Wheaton Project. Met daarin allerlei filmpjes uit geekland, zoals bijvoorbeeld deze over de hartstikke handige Hodoround! Eigenlijk is het  gewoon een soort Thank God It’s Friday op tv. Maar dan op dinsdag. Hier vind je de Instagram van Sangeet Prabhaker, special make-up effects artist voor o.a. Game of Thrones en THE DARK KNIGHT RISES. En hier twee (twee!) interviews met David J. Peterson, een linguïst die de verschillende talen voor de serie verzint. En volgens onze TGIF-voorgangster Hedwig plaatst hij ook regelmatig schattige poezenplaatjes op Twitter, dus voor elk wat wils. Nog een interview: Neil Marshall (THE DESCENTDOOMSDAY) regisseerde de meest recente aflevering en vertelt daarover. En voor 20.000 dollar kan je je laten vermoorden in het volgende boek van George R.R. Martin (maar dan moet ‘ie dat boek wel ook eens gaan schrijven!!). En tot er weer een boek komt hebben we in elk geval nog deze ode aan the man they call Littlefinger

KILL IT WITH FIRE! | Ach kijk eens, wat schattig:

 

CRONENBERGS | Brandon Cronenberg (regisseur van ANTIVIRAL en zoon van) regisseerde deze freaky videoclip voor Animalia. Vader David blijft niet achter, heeft een boek geschreven met de titel Consumed en maakte daarvoor deze freaky boektrailer, waarin je zijn eigen stem hoort. NSFW, maar dat wist je al toen je de naam Cronenberg las. Op IMDb staat trouwens dat het ook een film gaat worden, maar dat is niet zo. Dat weet ik omdat hij dat vorige week aan onze eigen hoofdredacteur vertelde via Skype. Eerstehandser kan je het niet krijgen!

TWIN PEAKS | Ik tel de dagen af tot  “Twin Peaks – The Entire Mystery” uitkomt. Al zal ik er eerst nog een blu-rayspeler voor moeten aanschaffen. Hier is alvast een stukje uit de extra’s: David Lynch interviewt Leland Palmer. Niet acteur Ray Wise, maar Leland Palmer zelf. Want David Lynch.

KEN UW KLASSIEKERS | Signourney Weaver vertelt over de drie AVATAR-sequels die eraan komen (persoonlijk vond ik eentje al teveel). Verder geeft ze aan dat ze best wel weer een ALIEN-film zou willen maken en dat ze waarschijnlijk ook weer op komt duiken in GHOSTBUSTERS 3. The lady likes a sequel! Hier zijn trouwens nog wat andere nieuwtjes over die derde GHOSTBUSTERS. En het dertigjarig bestaan van het eerste deel wordt nog steeds grondig gevierd. Hoe goed ken je die film eigenlijk? Misschien moet je eerst even deze dertig feitjes lezen voor je die quiz doet, of deze infographic bestuderen. Hier is nog een leuk achtergrondverhaal over die iconische video van Ray Parker Jr. GREMLINS kwam trouwens op dezelfde dag uit als GHOSTBUSTERS en is dus ook alweer 30 jaar oud. Hoofdrolspeler Zach Galligan kijkt terug. Hier een artikel over hoe Steven Spielberg (die GREMLINS produceerde) zo’n beetje de PG-13 blockbusters uitvond. En ik ben het met de comments eens: GREMLINS 2 is geweldig! En alle linkjes linken aan elkaar: hier is een artikel over hoe nóg een film van Steven Spielberg zo’n beetje filmmaken opnieuw uitvond, maar deze keer gaat het over JURASSIC PARK.

STAR WARS | Breaking news! Harrison Ford heeft zijn enkel gebroken op de set van STAR WARS en de deur van de Millennium Falcon lijkt de boosdoener te zijn. Blijkbaar is Opa Solo toch een beetje roestig. Verder komt er een STAR WARS-game en dit is de trailer. En twee weken geleden had ik het al over de hele lijst STAR WARS spin-off films die eraan komen, maar is een Han Solo-film, met of zonder enkel, niet een beetje erg voordehandliggend? Hier tien originelere opties! The Adventures of Young Elan Sleazebaggano wint nu al beste titel. En dit artikel over de cult rond Boba Fett leverde een leuke discussie binnen de SN-gelederen op, over of Boba Fett nou wel terecht zo’n icoon was (ja, want JET-PACK!!), compleet met spontaan herleefde jeugdtrauma’s over bonnetjes sparen en dan toch net naast het felbegeerde Boba Fett-poppetje grijpen. Zeg niet dat we geen geeks zijn.

NOG EEN BEETJE VAN ALLES | Nathan Fillion (Mal!) en Bruce Campbell (Bruce!) twitterden deze drie foto’s en nog een toegift. Kennen jullie Beertje Paddington nog? Die is best Creepy! (zie ook in de kop van dit artikel) Kijk Sarah, zo lijken de Ninja Turtles bijna cool! Malefiftycent! Epic rap battle tussen Stephen King en Edgar Allan Poe, yo! Comics zitten vol met perverts. Die vervloekte films ook altijd! Beste tattoo ooit? En steun deze Kickstarter, lieve mensen, want ik wil Lovecraft action figures!

GAMES | Ik eindig deze week met een compilatie van gametrailers door het gametrailerbedrijf (die bestaan) Blur Video. Indrukwekkend, je zou er spontaan de films van willen zien.

Dat was hem weer voor deze week! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]

 

 

13 juni 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!