beetlejuice
beetlejuice
TGIF
11 maart 2016

Thank God It’s Friday, 11 maart

beetlejuice TGIF | De lente hangt in de lucht! Vogeltjes die fluiten, er begint weer van alles te groeien en het duurt weer langer voordat het donker wordt: ik kan niet wachten! In de tussentijd maar even een rondje linkjes klikken.

WHO RUN THE WORLD | We beginnen vandaag met stoere vrouwen in film en in het DC universe. En lees hier wat Gal Gadot te zeggen heeft over de rol van Wonder Woman.

NADENKEN | Nog even die hersencellen laten werken voordat het weekend is! Weet je wat het probleem is met Star Trek’s transporters? Dit. Wat me doet denken aan het Schrödinger’s aspect in THE PRESTIGE en aan de vraag wat jou eigenlijk jou maakt. Terug naar cinema: voor liefhebbers van film én filosofie.

HET KOMT HET KOMT | Who you gonna call? Na de trailer is hier alles wat je verder moet weten. Er zullen altijd fans niet blij zijn en het vervolgens zelf beter denken te weten. Soms levert dat een alternatieve teasertrailer op en soms een behoorlijk indrukwekkende fanfilm. Als je toch liever (die) andere hulptroepen inschakelt, is het goed te weten wat welk team eigenlijk is. Mooie overzichtjes van de evolutie van het Superman-logo en het Batman-symbool, en lees ook even waarom Zack Snyder uit alle macht Christan Bale wilde casten in BATMAN VS SUPERMAN. En of DC in de toekomst Brainiac misschien nog mee laat doen. Met dank aan Jimmy Kimmel zien we in elk geval alvast welke scène BATMAN VS SUPERMAN niet heeft gehaald.

TO DO | De openings- en slotfilm van het Imagine Film Festival zijn bekend! En wat staan er ontzettend veel festivals, filmvertoningen en evenementen op onze agenda – alleen al zes Con(vention)s! Zie hier eentje uit 1976. Voor de cosplayers een sterk staaltje manga-make-up en verrassende Star Trek-transformaties. En een kijkje achter de Oscar-winnende make-up van MAD MAX: FURY ROAD. Meer achter de schermen met Bolaji Badejo, die je waarschijnlijk beter kent mét kenmerkende outfit, en met deze video gaan we nog wat verder de diepte in:

MEER IN DE PIJPLIJN | Geen grap: de crossover 23 JUMP STREET vs MEN IN BLACK. Echt. Meer verbazing: BEETLEJUICE 2 gaat door. Meer Tim Burton: de eerste beelden van MISS PEREGRINE’S HOME FOR PECULIAR CHILDREN staan online. N13uw5 oV3r Mr. Robot: nieuwe en terugkerende personages in seizoen 2. Wie ook terugkeert: Chewbacca, in de Han Solo spin-off. Er is een scenarist bekend voor MAASMURDER en heb je 10 CLOVERFIELD LANE al gezien? Dat monster komt er in elk geval niet in voor. Oh, en na jaren en jaren verlaat Joseph Gordon-Levitt het Sandman-project, vanwege ‘creative differences’ met New Line Cinema. Hm. De meningen zijn verdeeld: is een adaptatie überhaupt wel een goed plan?

CASTING | Dan nog een rondje castingnieuws: hoe hij gaat heten is nog niet bekend, maar de Spider-Man reboot komt er aan. Zangeres Zendaya is toegevoegd aan de cast, maar wie ze gaat spelen weten we ook nog niet. Vast niet Venom, hoewel ook die er aan lijkt te komen. Nog even terug naar DC: J.K. Simmons wordt de nieuwe Commissioner Gordon en Shane Black, regisseur van de PREDATOR-remake/reboot/sequel, gaat lunchen met deze meneer (dun dun dunn). Geena Davis is gecast in de tv-serie van The Exorcist, de zoektocht naar The Dark Tower’s Jack Chambers is voorbij en het schijnt dat de remake van PET SEMATARY enger wordt dan het origineel.

EN DAN NOG DIT | In de lijn van de special in Schokkend Nieuws #118: mooie filmposters van THE TERMINATOR en van John Carpenter-films. Stel, je loopt tegen een filmlocatie aan en je hebt een dagje niets te doen met je vrienden. Film een tribute! Hitchcock-fans kunnen in dat geval naar één van deze plekken. Over Hitchcock gesproken: klik ’s hier. Een live-blog van 20 uur horrorfilms (scroll naar beneden voor het begin) en had je al gehoord van Toby Frouds poppen-animatiefilm LESSONS LEARNED? Hierom wil Marvel niet aan de R-rated superheldenfilms en wist je dat Yoda, Mr. Not Sure en Tyrion Lannister allemaal een gooi doen naar het Amerikaanse presidentschap? Maar ja, IDIOCRACY is dan ook niet meer zo far-fetched als het ooit was… Tot slot: een crowdfundingsactie om de begrafenis te betalen van Tony Dyson, creator van R2-D2. Hier spreekt hij op de Malta Comic Con over creativiteit: Think outside the box, know how to play! Enjoy life by the moment.

Dat was ’m weer! Blijf tips sturen naar [email protected] en tot volgende week!

11 maart 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!