Gerard MaasMurder
Gerard MaasMurder
Nederhorror & scifi
7 maart 2016

Scenarist voor Maasmurder

Gerard MaasMurderNEDERHORROR | Primeurtje: MAASMURDER heeft een scenarist gevonden. Gerard Meuldijk, een van de mannen achter het bekroonde DE MARATHON, gaat de Rotterdamse horrorfilm schrijven.

En daarmee zit het met de Rotterdamse sfeer en humor dus wel goed in de aankomende film over een seriemoordenaar in de havenstad. Regisseur Ruben Broekhuis lanceerde in januari een eerste, goed ontvangen teaser van de film en belde gisteren Schokkend Nieuws met het nieuws. “Gerard Meuldijk is aan boord. Ik heb hem tien pagina’s met ideeën gegeven en hij gaat daarmee aan de slag. Over twee maanden hopen we een eerste versie te hebben.”

Meuldijk schreef het prijswinnende DE MARATHON samen met Martin Waardenburg. Het verhaal over vier niet al te fitte Rotterdamse automonteurs die besluiten aan de jaarlijkse marathon mee te doen om hun garage uit de schulden te helpen, trok in 2013 meer dan 300.000 bezoekers. De echte Rotterdamse types met hun gouden hart raakten een snaar bij het publiek. Hopelijk gaat MAASMURDER, die nu nog in de allereerste ontwikkelingsfase is, het ook zover schoppen.

Linksbovenaan dit artikel een portret van Gerard Meuldijk . “Die hamer gaat een dingetje worden,” verklapt Ruben Broekhuis, “maar die moeten we nog een beetje in het scenario schrijven.” MAASMURDER gaat over Miller, een spijkerharde Rotterdamse rechercheur die samen met zijn Amsterdamse collega Frank jacht maakt op een psychopathische moordenaar. Er schuilt kwaad in en rondom de Rotterdamse Maas…  Broekhuis: “Ik heb zelf meer dan genoeg ideeën voor spectaculaire, spannende en sensationele scènes, maar Gerard kan drama. Hij begrijpt hoe je een publiek kunt laten meeleven. Ik denk dat hij een hele goede aanvulling is. Leuk, we gaan de komende twee maanden samen aan de slag.”

MAASMURDER trok al veel mediabelangstelling met de eerste teaser. Schokkend Nieuws sprak in januari ook al met Broekhuis. Later dit jaar volgt een tweede voorproefje. Wees een van de fans van het eerste uur en steun MAASMURDER via de crowdfundingscampagne.

Officiele website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!