TGIF2
TGIF2
TGIF
18 maart 2016

Thank God It’s Friday, 18 maart

TGIF2 TGIF| De week is bijna voorbij. Schokkend Nieuws helpt je er nog even de laatste kantjes vanaf te lopen, voor je kunt gaan genieten van het  lenteweer. Lekker met een boek in het gras (wij raden iets van Clive Barker aan) in het park, ofzo. Maar als je last hebt van een zonne-allergie, zoals de meneer hiernaast: blijf vooral binnen met een nieuwe lading leuke linkjes.

IN DE PIJPLIJN| De eerste acteurs in Netflix’s nieuwe serie Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events zijn bekend: Patrick Warburton en Neil Patrick Harris. Barry Sonnenfeld doet de regie, niet Brad Silberling, die de filmversie deed en die ik altijd verwar met Barry Sonnenfeld. Minder verwarrend: de regisseur van INDIANA JONES 5 is gewoon Spielberg en de hoofdrolspeler is gewoon Ford. Lara Croft met haar kegelvoorgevel gaat vertolkt worden door Daisy ‘Rey’ Ridley. THE CROW komt maar niet van de grond: regisseur Corin Hardy is de zoveelste die het project verlaat. Pascal Laugier doet iets nieuws, met een lekker vage titel. Doe je ding, Pascal, doe je ding.

SUPERHELDEN| Nu de wereld een superschurk heeft in de vorm van Donald ‘duckface’ Trump is het logisch dat onze Superhelden politiek ook van lotje getikt zijn, beweert io9. Hopelijk wordt Lobo even getikt, want onze favoriete in leer geklede, bebaarde, blauwe sadistische ruimtevigilante (er is ook zoveel keus) krijgt een film. Een andere spierbundel is nu misschien ook in de ruimte te vinden, want Sylvester Stallone gaat mogelijk meespelen in Guardians of the Galaxy Vol. 2. Hopelijk als Sylvester StarLone. Mijn excuses voor de woordgrap, maar de kans dat je dit leest is toch klein want het tweede seizoen van Daredevil staat vanaf vandaag op Netflix. Hier een interview met de makers, en hier een korte geschiedenis van The Punisher, die in dit seizoen zijn opwachting maakt.

STAR WARS VS. STAR TREK |  Alec Guinness was wars van Star Wars, zo leren we uit een van zijn nagelaten brieven, die Oscar Isaac voorlas tijdens een benefiet. Kom je beter aan je trekken met Star Trek, dan is het wellicht interessant om te lezen over de rechtszaak tussen fans en de studios over het legaal ongewisse terrein van de fanfilm. Fanfilms: the final frontier. En voor wie liever zelf wil trekken: hier een overzicht van Star Trek-actrices die meespeelden in naaktfilms.

ACHTER DE SCHERMEN | Een kijkje achter de schermen bij AVATAR 2, prachtig! Meer groen vinden we in deze beelden van films voor- én nadat de computer er aan te pas kwam. Of kijk eens naar deze bijzondere, prachtig getekende concept art-schetsen voor MAD MAX: FURY ROAD. De film is niet bepaald woordrijk, maar dit interview met regisseur Ilya Naishuller en hoofdrolspeler Sharlto Copley van HARDCORE HENRY, te zien op het aankomende Imagine Film Festival, is de moeite van het lezen waard. Net als dit gesprek met Drew Goddard, scriptschrijver van THE MARTIAN, die uitlegt hoe hij lappen tekst visueel boeiend wist te maken. En voor een laatste vergelijking tussen CGI en praktische effecten: DEADPOOL komt bijna volledig uit de computer, maar deze ongebruikte praktische effecten voor THE THING-remake (die met de slechte CGI) zijn ook niet verkeerd.

CLIVE BARKER |  Een aantal weken geleden nog maar werd de nieuwe HELLRAISER aangekondigd, maar de regisseur doet nu al een boekje open over zijn plannen. Het klinkt niet verkeerd. Ook de eerste foto van het nieuwe make-up-design stemt hoopvol. Minder enthousiast is originele Pinhead Doug Bradley. Ook het feit dat het Dimension is die deze film maakt stemt veel fans niet hoopvol: “Dimension, scarier than hell”. Clive Barker blijft ondertussen nieuwe creaturen tekenen: eerdaags verschijnt een derde exclusieve bundel met zijn prenten. Hier zijn Barkers coolste monsters. En welke korte verhalen van Barker moeten echt nog eens verfilmd worden?

TERUG NAAR TOEN|  Veel mooie retrospectieven en achter de schermen-materiaal, deze week. Zie bijvoorbeeld de video over de films van David Cronenberg hieronder. Ter nagedachtenis aan de deze week overleden Keith Emerson: een kijkje achter de schermen tijdens de opnames van zijn soundtrack voor Dario Argento’s INFERNO. En welke manier om Bowie beter te gedenken dan, zijn allereerste film? “Warriors, come out to play!” Maar wie speelden er niet mee? Voor wie geen zin heeft de MATRIX-films te herbekijken, is hier een samenvatting in negentig seconden. Meer trippy shit in deze promofilm voor 2001: A Space Oddysey. Tot slot een recent interview met Don Coscarelli over zijn PHANTASM, en over hoe J.J. Abrams ervoor heeft gezorgd dat die film er weer glanzend en chroom uitziet.

GEEN KINDERSPEL| Volwassenen willen ook wel weer eens spelen: dat kan nu met de THE WITCH playset en met het FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS-bordspel, uiteraard alleen te spelen met behulp van verdovende middelen. Wie echter zijn handen vol heeft aan zijn eigen kinderen: bedenk dat het erger kan met deze lijst vervelende kinderen in horrorfilms. Wel lief: deze verdwaalde mini-predator.

TRAILERS, TRAILERS, TRAILERS | De marketingcampagnes in Hollywood en omstreken draaiden deze week overuren. *Diepe adem*: zo hebben we de trailer van het vierde seizoen van onderschatte serie Orphan Black, een schaarsgeklede Alexander Skarsgard in THEW LEGEND OF TARZAN (Yes, please), apocalyptische X-men in de apocalyptische X-men-film X-MEN: APOCALYPSE, Tim Burton’s X-men in MISS PEREGRINE’S SCHOOL FOR PECULIAR CHILDREN en een grimmige trailer voor GREEN ROOM. Ook hebben we een trailer over antropomorfisch voedsel in de volwassenenanimatie SAUSAGE PARY, een letterlijk duistere trailer voor Daredevil seizoen 2, Kevin Smith en vrienden die een horror-portmanteaufilm maken genaamd HOLIDAYS, een godsgruwelijk slechte trailer voor BEN HUR en een sfeervolle trailer voor Koreaanse de thriller GOKSUNG, van de regisseur van THE CHASER. En ik voel me een beetje als The Stay-puft Marshmallow-man na het zien van de trailer van GHOSTBUSTERS 3.

EN DAN NU NOG | …dit kekke gifje van een Alien, pardon, Xenomorph die wordt verslagen met plakband, dé uitvinding van de vorige eeuw zoals mijn vader placht te zeggen. Dit leuke plaatje van Mulder en Scully die van gezicht gewisseld zijn en er uit zien als een new wave synthpop-band. Een bandlid van ludieke metalband Gwar ‘recenseerde’ THE WITCH: “I give this movie two dead babies”. Ook luguber: deze Green Lantern-begrafenis. En tot slot: de vreemdste buddy-komedies aller tijden (ik mis THEO EN THEA EN DE ONTMASKERING VAN HET TENENKAASIMPERIUM) en het bewijs dat Engelen des duivels zijn.

Dat was ’m weer! Blijf tips sturen naar [email protected] en tot volgende week!

 

18 maart 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!