RECENSIE
VHS

Stephen King’s Golden Years(1991)

De 70-jarige Harlan E. Williams (Szarabajka) werkt als concierge op de proefboerderij Falco Plains, waar in opdracht van het Ministerie van Defensie wordt geëxperimenteerd met een revolutionaire regeneratievloeistof.

Tijdens een test vindt een explosie plaats en Williams raakt met de stof besmet. Verbijsterd moet hij constateren dat hij met het verstrijken der dagen steeds jonger wordt. Defensie-specialisten, politie, CIA, FBI en een geheimzinnige organisatie die zich The Shop noemt (zie FIRESTARTER), storten zich met sterk uiteenlopende belangen op de zaak en Williams en echtgenote (Sternhagen) moeten rennen voor hun leven om uit handen van professionele killers te blijven.

Deze zevendelige tv-miniserie, een productie van Laurel Television voor CBS, werd in Nederland als één naadloze, 180 minuten durende speelfilm op video uitgebracht. Kings techno-thriller sneeuwbalt soepel door steeds complexere ontwikkelingen, maar kan tenslotte niet geheel verhullen met de centrale premisse – een echtpaar op leeftijd waarvan één der partners alarmerend verjongt – geen raad te weten. Szarabajka en Sternhagen zijn uitstekend als het opgejaagde koppel; Call is indrukwekkend als meedogenloze Shop-agent Jude Andrews (‘John Rainbird was a legendary operative. Jude is better’, merkt iemand op); Raymond (een topacteur van het Amerikaanse klassieke toneel, die men zelden in films aantreft) portretteert met animo en aplomb een labiele, megalomane geleerde.

Cloak-and-dagger stuff van onderhoudend, soms meeslepend gehalte, maar met een zwak hartje.

Copyright Erique J. Rebel. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Oorspronkelijk gepubliceerd in Schokkend Nieuws #4, december 1992.

© Erique J. Rebel
1 december 1992
 • Titel
  Golden Years
 • Lengte
  232 minuten
 • Scenario
  Stephen King
 • Cast
  Keith Szarabajka, Felicity Huffman, Ed Lauter
 • Taal
  English
 • Land
  United States
 • Trailer
Meer FantasyMeer Horror
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ons magazine bevat nóg veel meer.

Word abonnee!

Als je houdt van de genrefilm, is ons magazine echt wat voor jou.
Neem een abonnement en voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat.