Screenshot 2019 11 27 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 39: Star Wars! Met Linda Duits

Screenshot 2019 11 27 Schokkend Nieuws PodcastNog heel even wachten en de derde STAR WARS-trilogie komt aan een eind met STAR WARS: EPISODE IX – THE RISE OF SKYWALKER. Julius en Jasper bespreken de hele franchise met mediawetenschapper en STAR WARS-fan Linda Duits, bekend van de podcasts Onder Mediadoctoren en Geeky Dingen.

Rian Johnson liet met THE LAST JEDI zien dat er nog leven zit in STAR WARS. Daarna bevestigde SOLO dat de serie ook nog steeds kan verzanden in dooie nostalgie. Welke kant gaat J.J. Abrams op met het laatste deel? En doet het er eigenlijk toe? Is het slotstuk van het Skywalker-epos wel zo’n bijzonder evenement, nu er zo veel méér STAR WARS is dan in de jaren 90, toen de trailer van EPISODE I: THE PHANTOM MENACE nog écht voor opwinding zorgde? Uiteraard bespreken we met Linda haar favoriete en minst favoriete aspecten aan het media-imperium, en zoals bij elk goed fangesprek zijn er genoeg controversiële meningen.

Ook bespreken we TERMINATOR: DARK FATE, de serie TOON en de hele HALLOWEEN-reeks (het is ten slotte oktober geweest). Hedwig vertelt in haar column naar aanleiding van MARRIAGE STORY over Cronenberg-klassieker THE BROOD.

Ten slotte kijken we met enige voorzichtigheid uit naar de bizarre musicalverfilming CATS, de BBC-serie DRACULA en AMERICAN HORROR STORY: 1984.

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!