Screenshot 2019 11 15 Exorcist II The Heretic vs Book of Shadows Blair Witch 2 Julius vs Jasper 26
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Exorcist II vs Blair Witch 2

Screenshot 2019 11 15 Exorcist II The Heretic vs Book of Shadows Blair Witch 2 Julius vs Jasper 26In een eerdere aflevering bespraken Julius en Jasper twee horrorblockbusters: THE EXORCIST en THE BLAIR WITCH PROJECT. Nu is er het onvermijdelijke vervolg op die discussie.

Bij kaskrakers kan een sequel zelden uitblijven. Toch was het in het geval van zowel THE EXORCIST (1973) als THE BLAIR WITCH PROJECT (1999) moeilijk voor te stellen hoe dat vervolg eruit zou komen te zien. En het uiteindelijke resultaat was voor velen een teleurstelling. EXORCIST II: THE HERETIC (John Boorman, 1977) geldt als een van de slechtste films ooit gemaakt, en BOOK OF SHADOWS: BLAIR WITCH 2 (Joe Berlinger, 2000) is zelfs die status niet gegund: die film is even snel vergeten als hij destijds de bioscoop in gehaast werd. De hype rond het eerste deel was nog niet gaan liggen, of Berlinger mocht zijn commentaar afleveren. De studio heeft zo veel zitten sleutelen aan Berlingers film, dat de regisseur er afstand van nam. BOOK OF SHADOWS ziet er inderdaad uit als het product van haastig knip-en-plakwerk, maar is niet per se onsamenhangender dan THE HERETIC.

Maar hebben de films dan geen enkele waarde? Natuurlijk wel! Dat beweren Julius en Jasper althans. Elk verdedigen ze een van de mislukte vervolgen.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!