blair exorcist
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: The Exorcist vs The Blair Witch Project

blair exorcist Twee van de grootste fenomenen uit de horrorgeschiedenis: THE EXORCIST (1973) en THE BLAIR WITCH PROJECT (1999). Als een van die gamechangers uit de filmgeschiedenis geschrapt zou moeten worden, welke bewaren we dan?

Het enorme succes van THE EXORCIST zag men 1973 niet aankomen. Hoewel de film gebaseerd was op een bestseller van William Peter Blatty en geregisseerd werd door William Friedkin, die twee jaar eerder al een enorm succes had met THE FRENCH CONNECTION, besloot Warner de horrorfilm in eerste instantie maar in dertig bioscopen uit te brengen. Maar THE EXORCIST werd een fenomeen. Hij staat nog altijd in de top 10 best bezochte films aller tijden in Amerika en Canada, momenteel op nummer 9: zes plaatsen boven AVATAR, dertig boven AVENGERS: ENDGAME. THE BLAIR WITCH PROJECT vinden we niet op die lijst, maar stond wel lang in de top 10 meest rendabele films aller tijden: met $248,639,099 bracht de film ruim 4000 keer z’n budget op in de bioscopen.

Julius en Jasper nemen beide horrorhits onder de loep en gaan zoals altijd in discussie over de vraag: als je móest kiezen, welke wordt het dan?

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!