Screenshot 2019 05 29 34 Monsters van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op SoundCloud
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 34: Wat is een monster?

Screenshot 2019 05 29 34 Monsters van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op SoundCloud In GODZILLA II: KING OF THE MONSTERS, vandaag in de bioscoop, zien we er (zoals je mag verwachten met die titel) een hele hoop: monsters. Dat Godzilla, Mothra en King Gidorah monsters zijn, zullen weinigen betwisten, maar hoe zit dat met de haai uit JAWS, of de fantasiewezens in THE LORD OF THE RINGS? Wanneer is een wezen een monster?

Julius en Jasper bespreken die vraag met Henriëtte Poelman, Schokkend Nieuws-redactielid en artistiek leider van het Internationaal Filmfestival Assen. Van vroege filmmonsters als King Kong, de stop-motion-dino’s van Willis O’Brien en de Universal-reeks, gaan we via buitenaardse invasies en Ray Harryhausen naar hedendaagse monsters.

Daarnaast hebben we het toch nog even over het laatste seizoen van GAME OF THRONES, het eerste seizoen van de revival van THE TWILIGHT ZONE, het schokkend slechte ALADDIN, superheldenhorrorfilm BRIGHTBURN en Jordan Peele’s laatste, US. We blikken vooruit op een boel (hopelijk) moois: Robert Eggers (THE WITCH) komt met THE LIGHTHOUSE, Ari Aster (HEREDITARY) met MIDSOMMAR. Op televisie WHAT WE DO IN THE SHADOWS (naar de gelijknamige film) en GOOD OMENS, naar het boek van Terry Pratchett en Neil Gaiman. Uiteraard laten we Tarantino’s nieuwste, ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD niet onbesproken, evenals de recente controverse over die film. En we zouden Schokkend Nieuws niet zijn als we niet ook CHILD’S PLAY aan bod lieten komen.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!