cliches
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 33: Wat is er mis met clichés?

clichesWanneer is iets een cliché? Welke clichés zijn we helemaal zat, en van welke krijgen we maar geen genoeg? Zijn clichés überhaupt verkeerd? Daarover gaan Julius en Jasper in gesprek met fotostripmaker Ype Driessen, ook bekend van de podcast De eeuw van de amateur.

Elk medium en elk genre kent clichés. Maar wanneer noem je iets een cliché, en wanneer gewoon een effectieve manier om een verhaal te vertellen? Welke clichés voegen iets toe aan het ritueel van een film kijken, en welke zijn alleen maar vermoeiend? Zijn er verhaalconventies of personages die we echt nooit meer willen zien? Van slashers tot superheldenfilms tot fantasy, van nachtmerries tot telefoons: Julius, Jasper en Ype duiken erin.

Daarnaast bespreken we drie films die nu draaien: PET SEMATARY, HELLBOY en AVENGERS: END GAME. Tim Koomen licht ons vanuit Hollywood in over de film MEET JIMMY, waarvoor hij het scenario schreef en die geregisseerd zal worden door David-Jan Bronsgeest.

Tot slot blikken we vooruit. Jasper is benieuwd naar STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER, Julius heeft grote verwachtingen voor JOHN WICK: CHAPTER 3 – PARABELLUM en Ype verheugt zich wel op de remake van CHILD’S PLAY.

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!