Screenshot 2019 04 10 Julius vs Jasper 19 Maximum Overdrive vs Sleepwalkers van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisterenpng
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Maximum Overdrive vs Sleepwalkers

Screenshot 2019 04 10 Julius vs Jasper 19 Maximum Overdrive vs Sleepwalkers van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisterenpngStephen King-verfilmingen: een handvol goeie tegenover een hele berg slechte. In deze aflevering zetten Julius en Jasper twee van de meest hilarisch slechte King-films tegenover elkaar: MAXIMUM OVERDRIVE (1986) en SLEEPWALKERS (1992).

PET SEMATARY draait sinds een week, dus hebben we het over Stephen King. Geslaagde films als THE SHINING, CARRIE en THE DEAD ZONE laten we even voor wat ze zijn. In plaats daarvan bespreken Julius en Jasper twee aandoenlijke misbaksels. Jasper neemt het op voor de enige film die King ooit regisseerde, MAXIMUM OVERDRIVE, gebaseerd op zijn korte verhaal Trucks. Een buitenaardse kracht neemt alle ‘machines’ op aarde over in dit sciencefiction-actie-‘spektakel’ met AC/DC-soundtrack, dat King zelf inmiddels steevast noemt als de slechtste verfilming van zijn werk. Van de opnamedagen herinnert hij zich niets meer; dat doet cocaïne. Julius verdedigt SLEEPWALKERS, de enige film waarvoor King een scenario schreef dat géén bewerking was van een verhaal. De schrijver stopte in de late jaren 80 met drugs, maar daar is weinig van te merken in deze koortsdroom — hoewel het ook aan de geïnspireerde regie van vaste Kingfilmer Mick Garris kan liggen.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!