Podcast 32
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 32: Slashers!

Podcast 32Slashers zijn niet weg te denken uit het horrorgenre. Maar horen ze daar eigenlijk wel? Wat maakt een film een slasher? Over die vragen gaan Julius en Jasper in discussie met Lieuwe van Albada en Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Vincent Hoberg in deze aflevering.

De eeuwige vraag: wat was de eerste slasher? We zoeken de wortels van het subgenre in de jaren 30 en 40. Maar de echte slasherexplosie kwam natuurlijk in de vroege jaren 80, en naast enkele moordmysteries en gialli zijn het vooral die films die aan bod komen. Wat waren ook weer de regels, en kloppen die eigenlijk wel? En hoe staat het inmiddels, na de revival in de jaren 90, met de slasher? Wil de hedendaagse horrorfan misschien méér, of kunnen we nog steeds onbekommerd genieten van Jason die tieners aan zijn mes rijgt?

 

Daarnaast bespreken we Jordan Peeles nieuwste film US, Tim Burtons live-action-remake DUMBO, DC’s laatste superheldenepos SHAZAM! en Marvels nostalgische kassucces CAPTAIN MARVEL. We blikken vooruit op de nieuwe Stephen King-verfilming PET SEMATARY, de event movie AVENGERS: ENDGAME, James Gunns terugkeer naar Marvel én zijn reboot van SUICIDE SQUAD, die THE SUICIDE SQUAD zal heten. Ook hebben we voorpret voor filmfestival Imagine, waar Schokkend Nieuws de film DER GOLDENE HANDSCHUH inleidt en een quiz presenteert.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!