Screenshot 2021 08 30 at 17 51 43 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: The Crow vs Blade II

Screenshot 2021 08 30 at 17 51 43 Schokkend Nieuws Podcast Julius en Jasper bespreken twee duistere stripverfilmingen met leren jassen en levende doden: THE CROW (1994) en BLADE II (2002). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

Een coole held in een lange zwarte leren jas: dat is de eerste opvallende overeenkomst tussen THE CROW en BLADE II. Daarnaast zijn beide films comicverfilmingen die zich afspelen in een duistere wereld en die stijl op positieve manier boven logica laten zegevieren.

THE CROW is gebaseerd op de stripreeks van James O’Barr. Eric Draven (Brandon Lee, die omkwam bij de ongeluk tijdens de opnames) en zijn verloofde Shelly worden vermoord door een zootje tuig, maar Eric keert terug, in het gezelschap van een kraai, om wraak te nemen. Met BLADE stond Stephen Norrington welbeschouwd aan de wieg van de huidige Marvelgolf. De meedogenloze vampierjager Blade (Wesley Snipes) is half vampier en daarom zeer geschikt voor zijn baan: hij heeft, zoals hij het zelf zegt, al hun krachten, geen van hun zwaktes!  

Waarom hebben we het eigenlijk over BLADE II en niet over BLADE? Omdat Guillermo del Toro’s vervolg gewoon beter is, in elk geval volgens Julius, die de film verdedigt. Jasper neemt het op voor de ultieme nineties goth cult classic THE CROW.

 

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!